Cum arată cea mai nouă clinică de fertilizare in vitro din București

Share This:

Românii care se confruntă cu probleme de infertilitate au de azi acces la o nouă clinică de fertilizare in vitro. Athens Medical Group și Genesis Athens au inaugurat la București un nou centru pentru furnizarea de servicii ginecologice și de reproducere umană asistată. Acesta funcționează pe strada Justinian nr. 3

Noua clinică este rezultatul unei colaborări mai vechi între Medsana, filiala locală a Athens Medical Group, și clinica Genesis din Atena. Aceasta din urmă este intens curtată de cuplurile din România. În ultimii doi ani, peste 1.600 de cupluri din țară au beneficiat de tratament sau de fertilizare in vitro, în urma cărora s-au născut peste 900 de copii.

5
Imagini din clinica Medsana – Genesis Athens din strada Justinian nr. 3, Sectorul 1

Vestea bună pentru cei care până acum se duceau la Atena pentru efectuarea procedurii este că nu vor mai bate acest drum. În noua clinică de fertilizare in vitro vor putea afla un diagnostic și vor avea acces inclusiv la fertilizarea propriu-zisă. Pentru români, principala problemă este diagnosticarea incorectă. Mulți nu știu că au probleme de infertilitate și, mai ales, că infertilitatea e o boală ca oricare alta.

O boală care are leac, însă acesta trebuie stabilit în urma unui consult medical de specialitate.

Infertilitatea e o boală ca oricare alta, căreia îi trebuie un diagnostic corect și din timp pentru a putea interveni cu succes. Nu toate cazurile de infertilitate se rezolvă cu fertilizare in vitro. Îmi amintesc de o pacientă care era stigmatizată de familie și cunoscuți pentru că nu putea avea copii. Însă nimeni din jurul ei nu a știut să o îndrume către un medic ginecolog, specialist în infertilitate.

Când, totuși, a ajuns la mine, problema ei s-a rezolvat după un tratament cu câteva pastile. Doar 30% din cuplurile care ajung la medicul specialist cu astfel de probleme chiar au nevoie de fertilizare in vitro. Deși pacienții noștri spun că înfăptuim miracole, sunt situații când nu putem interveni. Atunci când nu există material genetic sau când uterul nu e sănătos, nu avem ce face, nu putem construi unul”, spune Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică ginecologie, cu competențe în infertilitate.

12

A doua mare problemă a românilor este cea legată de lipsa banilor. Tratamentele și procedurile de fertilizare in vitro sunt costisitoare și nimeni nu poate garanta că vei avea un copil din prima încercare. În acest articol am scris poveștile mai multor români care au apelat la aceste servicii la o clinică de fertilizare in vitro din Atena. E incredibil ce luptă trebuie să ducă o familie pentru a-și vedea visul cu ochii.

Vorbeam de bani. În general, o fertilizare costă între 2.500 și 3.000 de euro, bani pe care nu-i are oricine. Poate de aceea, dar și pentru că infertilitatea afectează din ce în ce mai mulți români, a fost creat programul național de sprijinire a cuplurilor care nu pot avea copii pe cale naturală. În 2016, circa 300 de familii din România au beneficiat de fertilizări plătite de stat.

Ministerul Sănătății a decontat până la 6.180 de lei/procedură, iar cuplurile de tineri români au plătit din propriul buzunar analizele și tratamentul premergătoare acestei proceduri. Iar costurile pe care le presupun aceste servicii sunt considerabile (alte 2.000 de euro).

Marea dramă a românilor care au fost acceptați în program este că nu toți au beneficiat de finanțare. Fondurile, limitate ca mai peste tot în România, s-au epuizat, iar ei au fost puși pe liste de așteptare. Șansa lor ar fi ca statul să decidă continuarea programului și în 2017.

6

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, valabile pentru anul 2015, rata de reușită a fertilizărilor din anul precedent variază de la o clinică la alta. Anul trecut, zece clinici au fost acceptate în program, iar clasamentul e următorul: Medlife București: 53,33%; Polisano Sibiu: 52,17%; NewLife-BM Iași: 48%; Gynera București: 46,67%;

Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. dr. Panait Sârbu” București: 43,33%; Life Line-Medical Center București: 40%; Biogenesis IVF București: 37,5%; Gynatal Timișoara: 33,33%; Promed System-Spitalul Welbrom: 30%; Babe Sângeorgiu de Mureș: 30%. Datele au fost puse la dispoziție de Asociația SOS Infertilitatea.

Atenție, însă! Datele se referă la rata confirmării prezenței hormonului sarcinii (hCG) și nu la numărul copiilor născuți efectiv.

clinica-interior-exterior

De ce sunt grecii cei mai buni din Europa

Grecii de la Genesis Atena au promis anul trecut că vor deschide o clinică de fertilizare in vitro în București și au făcut-o. Numărul mare de cereri venite din partea familiilor de români care au apelat la serviciile medicale din Atena a dat un semnal că activitatea trebuie mutată în capitala României.

Din 2004, când a fost inaugurată în capitala Greciei, clinica Genesis a fost locul în care au venit pe lume peste 29.000 de copii cu origini diverse. În prezent, rata de reușită în această clinică de fertilizare in vitro este de 57,3%, una dintre cele mai ridicate din lume.

În prezent, clinica pe care o conduc are o rată de succes de 57,3%, adică o femeie din două care ajunge la clinica mea cu probleme de fertilitate devine mamă”, spune medicul Konstantinos Pantos. Are opt copii naturali, dar a ajutat zeci de mii de cupluri de pe tot globul să aibă propriii moștenitori.

Holurile clădirii din Atena sunt tapetate cu chipurile micuților, al căror drum în viață a început într-o eprubetă, cu speranțe, sacrificii, pumni strânși și rugi înălțate-n cer: „Dă, Doamne, să iasă bine!

pereti-copii

NOTĂ: Acesta este un articol despre clinica Medsana – Genesis Athens. Pentru informații referitoare la serviciile oferite de medicii săi vă rog să vă adresați clinicii.17 Comments on "Cum arată cea mai nouă clinică de fertilizare in vitro din București"

 1. Buna in sfirsit aud ca exista o asfel de clinica si in romania,ma incanta foarte tare aceasta veste minunata,dupa ani intregi de asteptare.paraca vad si eu acum luminita de la capatul tunelului era disperata nu stiam unde sa mai merg dupa ani de investigati si tratamente fara nici un rezultat.va rog frumos sa imi trmiteti adresa si nr.de contact multumesc frumos

 2. nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar am fost Si eu acolo, iAr tot ce se povesteste prin diverse articole nu exprima realitatea. Am cunoscut in greciA 10 cupluri din care unul singur a reusit. Ma intreb cum se fac oare aceste statistici? Un alt aspect pe care as vrea sa-l mentionez este lipsa de comunicare Si professionalism . Acesti doctori nu stiu istoricul tau, nu cunosc cu ce boli te confrunti pur Si simplu iei un tratament care este acelasi pentru toata lumea Si astepti sa vezi daca a functionat. Imi pare Rau sa spun astA dar eu am ramas cu impresia ca aici se vinde un produs nu se incearca tratarea unei afectiuni.

  • Nu ați jignit pe nimeni. Mă bucur că ne scrieți, vrem să avem o imagine de ansamblu cât mai fidelă. Sunt convins că cei care se confruntă cu probleme de infertilitate vor ține cont și de părerea dvs. înainte de a lua o decizie care ar trebui să le schimbe viața. Mulțumesc pentru comentariu.

 3. Bună seara!Da ce frumos,ce clinica moderna,aparatura etc,pe banii celor nenorociti acolo,celor care au plecat cu speranțe și s-au întors dezamăgiți,fără bani și cu părerea despre oameni total diferita. Da se vinde totul foarte frumos,se creionează asa cum ne dorim sa auzim dar realitatea este cu totul alta.Am fost anul trecut la dr VYTHOULKAS la consult și cum a văzut ca suntem disperați (de 14 ani încercăm)gata plecam în Grecia…Nu a întrebat de analize,de istoric ,doar ca sa plecam ca de acolo venim…mai multi. Am fost și am găsit o debandada totala,ziceai ca ești la Obor în piață,se face negoț cu sufletele noastre.Nimeni nu știe de capul lui,toată lumea agitata,analize încurcate,uitați în saloane și multe alte nereguli .Referitor la facturi,să-ți pui pofta-n cui dacă vrei ,primești pe 20-40% din suma ceruta.Nenirocirea mare este ca toate aveam același tratament,aceleași probleme (din spusele doctorului Vythulkas)toate aveam endometrioza dar majoritatea aveam analize făcute de noi bune fără nici o suspiciune .mi-a spus ca trebuie sa ma opetez ca dd aceea nu raman,am facut-o si pe asta ,ca acum la un an sa aflu de la alti medici ca eu nu am avut endometrioza si ca am fost si operata degeaba si mintita cu un diagnostic fals.Ce este cel mai dureros ca se minte chiar rata de reușită,din 17 cupluri cunoscute 5 au reușit din prima sau a doua.Eu am făcut de 3 ori și nimic,și vreau sa va spun ca acum sunt insarcinata dar fiv-ul a fost făcut tot în privat în alta tara .Păcat ca noi ne punem speranțe în ei și rămânem cu sechele,nu recomand ,va jur ,sunt dezamăgită ca am pierdut la ei 2 ani degeaba ,nu am rezolvat nimic.Fetelor mai bine căutați în România sau in alta tara de exemplu in Cehia și faceți dar nu la ei în Atena sau în Bucuresti ,nu la Genesis (vorba românească:la pomul lăudat sa nu te duci cu sacul!)Va doresc tuturor îndeplinirea dorințelor,Dumnezeu sa ne ocrotească și sa ne ferească de…asa oameni.

  • Buna ziua,

   Ma adresez doamnei Bianca.
   Doresc, daca este posibil, sa pot lua legatura cu dvs, pentru ca si eu am fost recent la consultatie la Genesis, cu indicatia ca este nevoie sa ma operez si pentru asta sa merg la clinica din Atena.
   Nici eu nu am fost insa foarte incantata de consultatie si acest lucru m-a pus pe ganduri daca sa continui cu aceasta clinica.

   In acelasi timp si eu apucasem sa ma documentez si despre Cehia, pentru FIV, interventii chirurgicale pe probleme ginecologice si m-ar interesa sa aflu mai multe.

   Va multumesc, sper sa ma puteti ajuta.

 4. intr- adevăr in comentariul de mai sus s-a reușit a se cuprinde realitatea de acolo.Poate ca sunt mult mai multe de spus, dar in toate aparițiile media apar numai lucrurile frumoase.Mi-as dori ca lumea sa aibă curajul sa spună ce se întâmpla acolo pentru ca nu e posibil in anul 2016 sa mergi in privat sa te coste 3000 euro prestațiile medicale si sa Primești un document pe 1000 euro. La fel nu este posibil sa nu fii întrebat despre ce afecțiuni ai si sa dai un tratament la fel la toată lumea. Frustrarea mea nu vine din faptul ca nu am rămas însărcinată, nu vine din faptul ca am pierdut niște bani ci din faptul ca la acel moment aveam niște probleme la sân nu m a întrebat nimeni se ele, am luat un tratement prescris de dr vitoulkas si aceste probleme s au agravat. Insistent va rog sa nu mai prezentați numai partea frumoasa a lucrurilor , sa încercați sa vedeți si realitatea de acolo. Va mulțumesc

 5. Eu nu am am ajuns in Athena,mi am dat seama la timp ca Dr vythoulkas vb mai mult decat face….promisiuni ,promisiuni…din oct am fost la el,m a pus sa repet alte analize la medsana mi s a sugerat…niste prețuri..ma costau 6000,noroc ca m am informat si le am facut la alte clinici cu 2800.dipa ce m am dus cu ele parca tot caută ceva…toate erau ok..in Martie am facut o laparoscopie pt aderente la trompa stânga si totul a fost ok,i dat radiografia pt ca am repetat histero dupa operatie…dar pr el nu a fost suficient voia sa vada filmul de la histero sau daca nu sa fac altul tot la medsana…am facut rost de cd de la operatie dar l a vizionat dupa 2sapt,timp in care am sunat din 2 in 2 zile..mi se luase….asistentele,aparent drăguțe,niste nesimțite,rasp pe tel Dr.si m a amânau mereu…cand am dat de el nu a stiut ce diagnostic sa mi dea…doar vrăjeala e de el..are acelasi discurs pt toate

 6. BUNA ..SI EU AM FOST LA DOMNU WYTHOULKAS, SI A ZIS CA AM UN FIBRON CA ESTE CAT UTERUL DE MARE IN 2015 SI TREBUIE SA MA OPEREZ CARE COSTA 3000 EURO…NOROC CA NU MAM DUS EU CARE INAINTE FACEM CONTROALE LUNARE SI FIV NEREUSITE SA NU FI OBSERVAT ALTI MEDICI?? ASTA MA PUS PE GANDURI SI NU AM MERS…CAND AM INTREBAT COSTUL UNUI FIV A ZIS CA DIFERA…EU FACAND MAI MULTE FIVURI STIAM CA ESTE UN PRET FIX NORMAL TRATAMENTUL DIFERA…MA CAM DEZAMAGIT

 7. Stan ana maria | 5 august 2017 at 9:06 | Răspunde

  Buna ziua numele meu e ana maria si as dori sa lmi spuneti si mie cant costa ln vitro pentru a face un copil pentru ca am ln cercat tot felu te tratamenturi si de geaba va multumesc

  • Bună ziua. V-aș spune dacă aș fi medic și aș lucra la o clinică de acest fel. Eu doar am scris despre această clinică, așa că informațiile le găsiți la medicii de specialitate. Oricum, nu este un preț standard.

 8. O mare teapa aceasta clinica…lipsa desavarsita de profesionalism doar pierdere de timp si bani

 9. Daca este adevarat ce se spune pe site clinica poate fi data in judecata pt malpraxis si obligata sa plateasca sume mari de bani.

 10. Infertilitatea este o problemă care se poate rezolva prin mijloace medicale și dese ori mai greu,
  uneori nu se rezolvă. Numai din punct de vedere financiar – o prima încercare costă prea mult pentru un cuplu în România, și apoi dacă rezultatul e negativ, urmează dezamagirea, gasirea altor finanțe – uneori prietenii sau familia sunt excluși – sunt un efort mult prea demoralizator. De aceea noi cu soțul ne-am apelat la clinica Biotexcom, fiindcă este mai ieftin și totodată mai calitativ.

 11. Din păcate mă număr printre femeile care am suferat de infertilitate. La fel ca și Magdalena m-am adresat la biotexcom. Am facut 3 la București iar fără reușita, am suferit de depresie și totși am avut puterea să o iau de la capăt numai impinsă de dorința de a avea un copil. Este trist că statul nu ne sprijina și nu vrea să vadă că sunt atât de multe cupluri cu așa probleme. Eu în rândul meu m-am adresat la biotexcom din Ucraina, la care am reușit, dar nu din prima.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.