Spitalul Universitar de Urgență București are o nouă stație de sterilizare și, aparent, aceasta folosește la spălarea și sterilizarea instrumentarului chirurgical. Nu cu apă și săpun, cum au acuzat doi angajați în urmă cu puțin timp, ci cu detergenți și dezinfectanți autorizați. Anunțul a fost făcut joi, 15 noiembrie 2018, de managerul instituției medicale, dr. Adriana Nica. Haideți să vedem cum arată noua stație de sterilizare și la ce folosește ea!
Stația centrală de sterilizare este locul în care se spală și se sterilizează acum instrumentarul folosit în toate sălile de operație ale spitalului. Conducerea instituției medicale spune că stația de sterilizare este una dintre cele mai moderne din Europa și a fost inspirată de stația centrală de sterilizare de la Karolinska University Hospital din Solna, Suedia.
Tot instrumentarul medical se spală acum mecanizat, cu ajutorul unor mașini de spălat instrumentar automate care folosesc detergenți și dezinfectanți autorizați. Aparatura este monitorizată de la distanță, în timp real, de producător, care poate interveni în timp util pentru remedierea unor eventuale defecțiuni.
În cadrul Spitalului Universitar de Urgență București a fost introdus, cu această ocazie, un sistem de monitorizare automată a procesului de sterilizare. Fiecare trusă chirurgicală este înregistrată în fiecare moment, astfel încât se va ști exact când a intrat la spălat, când a intrat la sterilizat, când a ieșit de la sterilizat și în ce sală de operație a ajuns.
„Așa cum am promis, lucrările la stația centrală de sterilizare au fost gata în cel mai scurt timp posibil. Ne bucurăm că am putut să o finalizăm înaintea blocului operator central, ea fiind în conexiune directă cu blocul operator central. Este o realizare semnificativă pentru Spitalul Universitar de Urgență, care asigură premisele une activități de foarte bună calitate în blocul operator central. Practic, acum, riscul de folosire a unor instrumente nesterile este zero”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul spitalului.
Întreaga investiție se ridică la 1,5 milioane de euro, fonduri provenite de la Ministerul Sănătății. Stația de sterilizare cuprinde: trei sterilizatoare de mare capacitate și unul de capacitate mică, pentru urgențe; două sterilizatoare rapide cu plasmă; trei mașini de spălat instrumentarul.
Be the first to comment on "Cum arată stația de sterilizare de la Spitalul Universitar București și la ce folosește ea"