Cum arată testele care îți spun de ce boli suferi, în doar câteva minute

Testele costă între 40 și 100 de lei și se găsesc în farmacii

Share This:

Depistarea bolilor n-a fost niciodată mai ușoară ca acum. Românii au la dispoziție un set de opt teste rapide de depistare a diferitelor afecțiuni. Diagnosticarea timpurie a bolilor sau a alergiilor face diferența între viață și moarte.

Grija pentru un stil de viață sănătos nu trebuie să fie o fiță sau un atribut al oamenilor cu bani. De acum, orice român se poate autodiagnostica dacă folosește unul cele opt kituri medicale Veroval. Dispozitivele, lansate în România de compania Hartmann, pot identifica din timp problemele de sănătate încă de la primele simptome.

Conform producătorului, testele au o acurațete medicală de peste 94% și se găsesc în farmacii începând cu luna septembrie. Testele Veroval sunt ușor de utilizat și oferă rezultate de încredere în doar câteva minute. Acestea identifică problemele de sănătate încă de la primele semne, fără a exclude medicul specialist. Beneficiul principal al acestor echipamente este identificarea prezenței sau a absenței unei probleme de sănătate specifice, la tine acasă, „departe de ochii curioșilor”.

Kiturile de testare se găsesc din această lună în majoritatea farmaciilor din țară. Prețul de achiziție variază între 40 și 80 de lei. Excepție face testul pentru fertilitate masculină, care costă 100 de lei. Dar să vedem despre ce afecțiuni e vorba?

Afecțiunile stomacale. Testul pentru prevenția afecțiunilor stomacale îți spune dacă organismul este purtător al bacteriei Helicobacter pylori. El se adresează tuturor oamenilor care vor să-și mențină sănătatea organismului sub control. Organizația Mondială a Sănătății estima în anul 2014 că jumătate din populația globului se confruntă cu această bacterie.

În acest context sumbru, testul Veroval este cel mai rapid și eficient mijloc prin care poți afla dacă ești sau nu purtător al bacteriei. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în zece minute.

stomacale

Bolile intestinale. Testul pentru prevenția acestor afecțiuni se adresează mai ales persoanelor cu vârsta de peste 45 de ani. Acest test ajută la depistrea sângerărilor oculte din scaun, care pot semnala chiar și incipiența cancerului colorectal. Pentru acest test este nevoie de o probă de scaun. Rezultatele pot fi citite în cinci minute.

Nivelul colesterolului. Testul pentru stabilirea nivelului de colesterol este recomandat cu precădere persoanelor cu vârsta de peste 35 de ani. De asemenea,  femeile care au luat anticoncepționale pentru mult timp, dar și fumătorii, pot face acest examen. Utilizând kitul pentru autotestare “Colesterol” se poate afla, rapid și sigur, dacă nivelul colesterolului este normal.

În caz contrar, va fi nevoie să-ți schimbi stilul de viață și dieta. Testul presupune prelevarea unei probe de sânge, iar rezultatul este gata în trei minute.

Carența de fier. Proba pentru confirmarea lipsei de fier se adresează mai degrabă persoanelor care prezintă simptomele tipice: oboseală frecventă, paloare sau dureri de cap. În cazul în care testul confirmă lipsa fierului din organism, specialiștii recomandă vizita la medic, care va putea prescrie, pe baza rezultatului testului și a consultației, tratamentul potrivit. Pentru acest test este nevoie de prelevarea unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în zece minute.

Infecțiile tractului urinar. Analiza, care necesită luarea unei probe de urină, confirmă prezența leucocitelor, a nitriților și a proteinelor. Se reomandă persoanelor care prezintă arsuri ușoare la urinare sau dureri abdominale. Aceste simptome sunt deseori confundate cu o iritație temporară a vezicii urinare. Testul Veroval clarifică rapid și sigur dacă e într-adevăr vorba despre o iritație sau sunt semne ale substanțelor asociate tipic cu o infecție. Rezultatele sunt gata într-un singur minut.

Intoleranța la gluten. Foarte important pentru cei care prezintă tulburări gastrointestinale frecvente (balonare, diaree), fără o cauză evidentă. Testul ajută la asocierea acestora cu intoleranța la gluten. Dacă, însă, testul este negativ, este importantă investigarea altor posibile cauze, întrucât apariția constantă a disconfortului poate semnala probleme mai grave. Testul se face printr-o probă de sânge, rezultatul fiind gata în zece minute.

gluten

Alergiile. Analiza de depistare a alergiilor la păr de pisică, polen de iarbă și acarieni se adresează persoanelor care prezintă simptomele tipice alergiilor. Strănut, nas înfundat sau ochi iritați. Problema e că nu toată lumea știe cu exactitate la ce anume e alergică. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul acestuia este gata în 30 de minute.

Fertilitatea masculină poate fi stabilită cu ajutorul unui kit Hartmann. Acest test este important pentru cuplurile care încearcă să conceapă un copil și se confruntă cu probleme în acest sens. Echipamentul evidențiază dacă lichidul seminal conține suficienți spermatozoizi pentru concepție. Acest test necesită o mostră de spermă, iar durata de testare este de șapte minute.

Într-o clinică, proba seminală se ia într-o cameră special amenajată, însă intimitatea lasă de dorit. Testul pe care îl cumperi din farmacie îți permite să faci acest lucru în confortul casei tale și, cum spuneam mai devreme, „departe de ochii curioșilor”. Spor la treabă!

Citește și: Poveștile românilor care au făcut copii în eprubetă. „N-am încetat niciodată să sper”

Be the first to comment on "Cum arată testele care îți spun de ce boli suferi, în doar câteva minute"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.