Cum contribuie L’Oréal România la protejarea mediului

Credit foto: L’Oréal Romania Facebook

Share This:

Industria frumuseții este un generator important de poluare la nivel global. Însă acest sector al economiei mondiale și-a propus să se alinieze tendințelor actuale care vizează reducerea semnificativă a emisiilor nocive. L’Oréal România a anunțat adoptarea unor măsuri importante de reducere a poluării și îmbunătățirea calității aerului. Acțiunile sale fac parte din planul global de sustenabilitate al companiei, L’Oréal for the Future.

Strategia generală a companiei, bazată pe trei piloni principali, a fost adoptată și de grupul din România. L’Oréal România militează pentru un mediu mai curat în țara noastră, iar măsurile pe care le va implementa vor duce la un aer de calitate, un mediu mai curat și comunități informate și sprijinite.

L’Oréal România – aer de calitate

L’Oréal România s-a angajat să-și reducă emisiile de dioxid de carbon (CO2). Până în 2024, compania va avea o flotă auto compusă exclusiv din autovehicule hibrid și hibrid ușor. Principalul rezultat al acestei decizii va fi reducerea emisiilor poluante în procesul de distribuție a produselor de înfrumusețare.

În același timp, până în anul 2030 toate spațiile în care L’Oréal își desfășoară activitatea vor fi neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Compania urmărește îmbunătățirea eficienței energetice și utilizarea energiei regenerabile în proporție de 100%.

Pentru îmbunătățirea calității aerului, compania va contribui la plantarea de copaci prin donații către asociații de mediu specifice și acțiuni de voluntariat. În ultimii doi ani, compania și-a donat în acest scop bugetul destinat cadourilor de final de an pentru parteneri și angajați, oferindu-le acestora posibilitatea de a respira un aer mai curat. 

L’Oréal România – grijă față de mediu

În cadrul strategiei sale multianuale, compania a anunțat că va renunța la ambalajele clasice din plastic și va opta pentru ambalaje din plastic 100% reciclat sau generat prin metode sustenabile. Totodată, până în 2023, L’Oréal România va reduce producția de materiale publicitare și va utiliza materiale reciclabile în proporție de 100%.

Măsurile vizează și adoptarea principiilor economiei circulare în crearea pieselor de mobilier care decorează birourile și magazinele grupului. În prezent, mobilierul nepermanent al companiei respectă aceste principii.

Până în 2025 și mobilierul permanent din magazinele proprii va face transferul către un design sustenabil. Primii pași în această direcție au fost deja făcuți. Magazinul Kiehl’s din Brașov este primul magazin al companiei ce urmează să primească certificarea LEED.

Mai mult, compania va sorta, trata și recicla deșeurile în toate locațiile sale (sediul central și magazine proprii) și va asigura accesul consumatorilor români la informații despre sustenabilitate și reciclare în cadrul programului Garnier Green Beauty.

Comunități informate și sprijinte

Compania a luat măsuri pentru protejarea, sprijinirea și creșterea gradului de conștientizare a comunităților din jurul L’Oréal, prin campanii și programe inițiate de brandurile din portofoliul companiei.

Inițiativele prin care brandurile din portofoliul L’Oréal România se implică în comunitate pornesc de la:

  • acțiuni de educare privind hărțuirea stradală. Exemplu: campania de conștientizare și educare „Stand Up Against Street Harassment”, dezvoltată de L’Oréal Paris.
  • inițiative care vin în sprijinul adolescenților. Exemplu: campania „Brave Together”, dezvoltată de brandul Maybelline.
  • consultații dermatologice gratuite în cadrul campaniei „Zilele Protecției Solare”, dezvoltată de brandul La Roche-Posay.
  • fond caritabil pentru asociațiile care sprijină femeile în situații vulnerabile – „L’Oréal Fund for Women”, lansat de Fundația L’Oréal. Prin intermediul facestuia, organizațiile non-guvernamentale (inclusiv din România) pot accesa fonduri pentru inițiativele pe care le desfășoară în acest scop.  

„Toate eforturile noastre comune au un obiectiv major: să ne desfășurăm activitatea în limitele planetare. Prin acest plan de acțiune stabilit în România am conturat o serie de măsuri concrete, după ce am analizat cu atenție nevoile locale și am selectat trei direcții strategice pentru L’Oréal România – aer de calitate, mediu mai curat, comunități informate și sprijinite – care se vor afla la baza tuturor acțiunilor noastre din următorii zece ani”, a declarat Vanya Panayotova, General Manager L’Oréal România.

Be the first to comment on "Cum contribuie L’Oréal România la protejarea mediului"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.