Cum funcționează Round Up, noul serviciu de economisire de la ING

Round Up ING Bank

Share This:

De cum am văzut cuvintele astea două împreună – Round Up – m-am prins că e vorba de o rotunjire. Nouă românilor ne plac rotunjirile (și rotunjimile, e drept) fiindcă le întâlnim în mai toate aspectele vieții noastre. Hai, mai totunjește povestea că nu se termină cum trebuie; rotunjește suma, că nu mă încurc cu mărunțiș etc.

Așa că, lansarea unui produs bancar în România pe tipicul consumatorului de aici nu e deloc întâmplătoare. ING Bank vine, așadar, cu serviciul Round Up, care îți permite să economisești bani în timp ce cheltuiești. Cum? Da. Iac-așa!

La fiecare plată cu cardul ori mobilul, la POS sau online, poți rotunji suma achitată, iar banii lăsați în plus ți se duc direct în contul de economii. Adică, dacă până acum lăsai 2-3 lei bacșiș la vânzătoare sau nu mai luai și ultimele monede de 10 sau de 50 de bani, poți rotunji suma, iar acei bani se capitalizează în contul tău.

De exemplu, dacă îți bei cafeaua de dimineață a cafeneau din colț și o ceașcă de costă 7 lei, poți alege să achiți 10 lei, iar diferența de la 7 la 10 se duce în contul de economii.

Clienții au acces la economiile lor în orice moment și pot transfera suma economisită din contul de economii în cel curent”, spun reprezentanții băncii.

Citește și: Școala de bani m-a provocat să spun ce am făcut cu primele mele economii. Acum e rândul vostru

Pentru a beneficia de acest serviciu trebuie să fii client ING, să ai un cont curent și acces la aplicația ING Home’Bank. Apoi trebuie să activezi serviciul Round Up din aplicație.

Round Up e gratuit. Care e dobânda la contul de economii

Activarea serviciului este gratuită, iar dobânda pentru economiile rezultate este de 1% pe an. Sigur, un fleac, dar sunt bani puși deoparte pentru zile care se anunță negre. Dacă nu le trăim deja.

Crezi că nu vezi bine? Programează o consultație gratuită ca să afli cum stai cu sănătatea ochilor!

Desigur, trecem printr-o perioadă dificilă și economiile sunt mai importante ca niciodată. Vrem să ajutăm clienții ING să economisească bani ușor, automat și aflându-se în control total pe întregul parcurs al procesului, chiar și atunci când cheltuiesc bani. Toți clienții noștri efectuează plăți, dar doar o treime economisesc – acest serviciu este de fapt un beneficiu al acestor plăți, fiindcă ele te ajută să economisești”, spune Javier Montes Pita, Head of Retail, ING Bank Romania.

Reprezentanții băncii cred că vor avea succes cu acest serviciu și își fundamentează alegerea pe datele oferite de un studiu care arată că 69% dintre români rămân fără bani înainte de a obține următorul salariu. Cercetarea, lansată de ING la nivel internațional la sfârșitul anului trecut, mai arată că românii nu pot economisi din cauza veniturilor mici.

Economiile recomandate pe care ar trebui să le avem pentru cheltuieli neprevăzute se ridică la între 3 și 6 salarii lunare.

2 Comments on "Cum funcționează Round Up, noul serviciu de economisire de la ING"

  1. Poti sa faci RoundUp DIRECT in contul de economii pentru copii ?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.