Am găsit soluţia pentru a nu mai cumpăra jucării. Cum funcţionează sistemul jucării cu abonament

Share This:

Cum negociezi cu un copil care se topeşte după o jucărie? Când se tăvăleşte pe jos, la propriu. Ce argumente logice crezi că mai pot sta în picioare când el se întinde pe jos în faţa ta, într-un protest extrem? Dacă eforturile tale de a-l convinge că nu se poate să aibă în fiecare zi o maşinuţă nouă a eşuat, există o soluţie de rezervă. Ce-ar fi dacă ai încerca jucării cu abonament? Conceptul  vine din SUA şi a intrat pe piaţa din România ca alternativă la metoda clasică de a face copilăria mai fumoasă.

Jucării cu abonament sunt un fel de închirieri de „echipament” de joacă şi funcţionează foarte simplu. Alegi câţi bani vrei să cheltuieşti lunar, iar de acea sumă poţi alege un pachet cu jucării pentru copilul tău. Cutia îţi vine acasă prin curier şi o returnezi, în acelaşi mod, când cel mic se plictiseşte de conţinutul ei. Într-o lună poţi comanda câte cutii vrei, fără să plăteşti în plus. În România, singura firmă de care ştiu că oferă jucării cu abonament este Evertoys. Care e şmecheria şi cum funcţionează sistemul ăsta de închiriat jucării aflaţi mai jos.

În primul rând trebuie să intri pe site şi să analizezi cele trei tipuri de abonamente. Fiecare abonament are şi o valoare în monedă virtuală. La Evertoys, jucăriile cu abonament sunt estimate în Everchips, sistemul intern de evaluare. În funcţie de abonamentul pe care îl ai poţi alege un număr limitat de jocuri sau jucării. Abonamentul Basic, la 69 de lei pe lună, îţi asigură accesul la cel mult trei jocuri/jucării la fiecare livrare. Transportul prin curier până acasă şi returnarea cutiilor sunt gratuite. Pe parcursul unei luni poţi schimba de câte ori vrei conţinutul cutiei. Cu acest abonament, care valorează trei Everchips, cu greu poţi alege două jucării, căci cele mai multe dintre ele valorează de la două Everchips în sus. E ideal dacă vrei jucării din gama Lego sau Puzzle.
Abonamentul EduBox, care costă 99 de lei pe lună, îţi asigură jocuri şi jucării în valoare de cinci Everchips, dar pe care le poţi schimba de câte ori vrei pe parcursul unei luni. De asemenea, livrarea şi preluarea sunt gratuite. Acest pachet e ideal dacă vrei să ai acces la jucării cu abonament din gama Educative.

Abonamentul Supertoy, de 129 de lei pe lună, îi poate aduce copilului tău jucării sau jocuri în valoare de şapte Everchips. Ai acces la cadouri surpriză, la jucăriile din pachetul EduBox şi la produsele de tip mobilier pentru copii. La fel, livrarea şi preluarea sunt gratuite şi poţi schimba cutia de câte ori vrei. Sau când se plictiseşte junior de jucăriile livrate anterior.

toys

Indiferent de abonamentul ales, prima lună este gratuită pentru testare. La înregistrarea pe site ţi se vor cere datele cardului bancar, însă nu ţi se vor lua bani de pe el decât din a doua lună de folosire a serviciului. Asta doar dacă ai fost satisfăcut de jucării şi vrei să mergi mai departe. Poţi întrerupe, schimba sau anula abonamentul în orice moment, fără nici un motiv. Singura condiţie e să returnezi jicurile şi jucăriile primite până atunci.

Ce e mişto la serviciul ăsta de jucării cu abonament?

I-am întâlnit pe ei de la Evertoys la târgul pentru copii şi părinţi liberi Piua. Acolo am aflat care sunt cele trei motive serioase pentru care merită măcar să încerc sistemul ăsta. Fii atent aici!

1.Toate jucăriile care pleacă spre tine prin curier sunt spălate în prealabil şi tratate cu substanţe ecologice şi nontoxice de îndepărtare a bacteriilor. Curăţarea e minuţioasă şi se face pentru fiecare jucărie în parte, deci nu ai motive să te temi că vei primi şi o gripă la pachet. După igienizare, jucăriile nu mai intră în contact cu germeni străini, căci nimeni nu le mai atinge. Toate jucăriile cu abonament trec, în general, prin mâinile a cel mult patru utilizatori. După aceea sunt scose din circulaţie şi înlocuite cu unele noi. De multe ori poţi fi primul utilizator al unei jucării sau al unei cutii cu jucării.
Jocurile şi jucăriile care sunt scoase din uzul comercial nu sunt aruncate la gunoi. Ele sunt donate unor organizaţii neguvernamentale care au grijă de copii aflaţi în dificultate.

2.Dacă junior a stricat vreo jucărie din greşeală, atunci nu-i bai. Abonamentul pe care îl ai asigură şi eventualele stricăciuni accidentale. Însă, dacă dă cu ea de pereţi, într-un acces de furie, tu ca părinte vei fi nevoit să achiţi contravaloarea jucăriei stricate. Însă la un preţ cu 50-75% mai mic decât cel din magazin. „Nu avem ce face decât să ne bazăm pe încrederea şi onestitatea celor care apelează la serviciile noastre. Doar aşa putem păstra şi noi un standard de calitate pe care ni-l cer clienţii noştri”, îmi spune Emil, unul dintre fondatorii universului Evertoys.

3. Asta o să-ţi placă şi mai mult. Dacă cel mic s-a ataşat mult de o jucărie (sau de o cutie întreagă) o poate păstra fără să fii nevoit să o plăteşti. Discountul e maxim în cazul în care copilul tău o are în casă de cel puţin patru luni. Cu alte cuvinte, dacă ai cerut lună de lună o  anume jucărie, fiindcă cel mic s-a ataşat de ea, o poate păstra începând cu a cincea lună de folosire. Dar iată cum poţi cumpăra jucării, deja testate de copilul tău, la preţ redus!

Până la două luni de folosire: plăteşti preţul de raft (întreg)

Din a doua lună de folosire: discount de 25%

Din a treia lună de folosire: discount de 50%

Din a patra lună de folosire: discount de 75%

Din a cincea lună de folosire: discount de 100%.

Metoda asta e perfectă dacă junior vrea o jucărie complicată, cum sunt lego-urile sofisticate sau roboţii. E un fel de leasing al jucăriilor, care îi permite să păstreze ceva drag la finalul perioadei minime de utilizare a abonamentului. Deci, ce zici? Jucării cu abonament sau metoda clasică? Mai ai loc în casă de ele?Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.