Cum naiba să scriu mai scurt, când sunt atâtea de spus? Primele gânduri de la Webstock 2017

Share This:

Webstock 2017. A doua mea participare la cel mai tare event de social media din România. Am aflat ceea ce șefii mei de la ziar îmi zic de vreo 12 ani încoace: „Dan, trebuie să scrii mai scurt”. Dar cum naiba să  fac asta când sunt atâtea de spus? Pe bune. Când vor fi locuri la Dilema, pe bune că voi aplica pentru un job. În fine.

Scriu aici primele gânduri de la Webstock 2017, așa cum au fost lansate de primii vorbitori. Primul speaker, fotograful Alex Gâlmeanu, a întărit ceea ce știam încă de când am făcut primii pași în presă: sunt puțini fotografi care înțeleg evenimentul pe care-l fotografiază, și asta se trage dintr-o lipsă de cultură, de cunoaștere a mediului în care trăiește. Numele lui Alex Gâlmeanu e cunoscut în presa românească, în lumea revistelor glossy, însă în decembrie 2016 a dat lovitura după ce Daily Mail i-a consacrat articolul de pe prima pagină. Fotograful pornise în căutarea unui cuplu, după ce a găsit niște fotografii de nuntă într-un vechi aparat de fotografiat cumpărat de pe ebay. Pozele aveau o vechime de 40 de ani și nu fuseseră încă developate. Ziariștii britanici au pornit și ei în căutarea misteriosului cuplu și au găsit-o pe mireasă. Din nefericire, mariajul nu a durat decât șase ani. Toată povestea AICI.

Fotograful Alex Gâlmeanu

Webstock 2017. Despre menirea social media, cu Lucian Mândruță

Fostul jurnalist și prezentator TV Lucian Mândruță nu s-ar mai întoarce în presă pentru nimic în lume. Acum execută scriituri pe Facebook și pe blogul personal, unde are zeci de mii de urmăritori. La Webstock, el ne-a povestit că aventura sa în social media a început pe un pat de spital, când avea piciorul rupt, butonând telefonul mobil. „La început aveam vreo două mii de cereri de prietenie de la domnișoare sau doamne trecute de o anumită vârstă, care mă iubeau fiindcă eram la televizor, la Antenă. Le-am dat accept la toate. Acum nu știu cum să scap de ele. Cu timpul, publicul meu s-a schimbat, nu mai e format din acele doamne care se uită la Antena 1”, a spus Mândruță.

Lucian Mândruță, fost jurnalist, actual social media addicted

Fostul jurnalist susține în prezent cursuri de media training, în special pentru companiile care vor să dea bine în online. Pentru bloggeri a avut două mesaje: „Social media trebuie să le dea oamenilor o soluție. Nu e destul să ne smiorcăim pe net. Bloggingul e să atragi pe cineva care are aceeași părere cu tine. Nu schimbi pe nimeni în online”.
„Scrieți texte mai scurte, inspirate din viața de zi cu zi. Mai lăsați fanteziile!”

Păi, bine, măi Lucian, acum ne spui?

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.