Cum poți face economie la energie fără a-ți reduce nivelul de confort

Share This:

Iată o dilemă la care Uniunea Europeană pare a fi găsit soluția. Forul european a demarat o campanie de conștientizare a importanței economisirii energiei de orice fel, atât pentru protecția bugetului propriu, cât și pentru protecția mediului. La începutul sezonului rece, Comisia ne transmite mesajul: „Cheltuiește mai puțin pe întreținere și fă-ți o plăcere!”. Oricât de aiurea ar suna în prag de iarnă, poți face economie la energie în orice moment al zilei și al anului.

Pe site-ul campaniei – economielaenerigie.eu – veți găsi sfaturi practice legate de cum puteți reduce costurile cu întreținerea. Însă, campania Comisiei Europene are și o puternică componentă educativă, urmărind formarea la copii și tineri a unor deprinderi corecte față de felul în care consumă energia, apa și alte resurse. Aruncați un ochi AICI ca să vedeți dacă puteți renunța la anumite obiceiuri costisitoare!

Citește și: Zece idei smart care te vor ajuta să câștigi bani făcând economie la energie

Începând cu luna octombrie a acestui an, mesajele campaniei „Economie la energie” ajung și la abonații Electrica. Aceștia vor găsi pe facturile de curent îndemnuri și referințe privind campania de economisire derulată pe website-ul special creat.

Eficiența energetică reprezintă o prioritate pentru Comisia Europeană. Această campanie își propune să informeze românii cu privire la modalitățile de economisire la facturile de energie, fără a reduce nivelul de confort. Cooperarea cu părțile interesate la nivel național, inclusiv cu companiile de distribuție și furnizare, este esențială pentru atingerea acestui obiectiv, spun reprezentanții Electrica.

Prin campania „Economie la energie”, Comisia Europeană (Direcția Generală pentru Justiție și Consumatori) informează consumatorii din România, Republica Cehă, Grecia și Portugalia cu privire la modalități de economisire a energiei în locuințe. În România a fost organizat un turneu al eficienței energetice la București, Mioveni și Craiova, iar campania continuă până la sfârșitul anului.

Citește și:

Programul Rabla pentru electrocasnice, pe țeavă. Cât e prima de casare a unui frigider vechi

15 feluri în care irosești resurse și bani în fiecare zi. Cum schimbi asta

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.