Cum poți prinde o bursă gratuită în SUA dacă ești elev de liceu în România

Credit foto: Facebook US Embassy Bucharest

Share This:

Tânjești de multă vreme după o bursă gratuită în SUA? Elevii de liceu din România au șansa rară de a studia gratuit, vreme de un an, în Statele Unite ale Americii. Autoritățile române și americane au deschis a doua rundă a Burselor FLEX pentru anul școlar 2017-2018. Programul, inventat de Guvernul SUA, își propune să ofere liceenilor din întreaga lume posibilitatea de a studia într-un liceu de peste Ocean, fără nici un fel de costuri. Pe durata șederii lor în SUA, elevii selectați vor trăi în cadrul unor familii americane și vor beneficia de cursuri gratuite în instituții de învățământ din Texas, Colorado, California, Washington sau Maine.

Anul trecut, 24 de elevi români, din mai multe județe, au primit câte o bursă gratuită în SUA. La nivel global, 900 de elevi vor fi selecționați pentru un schimb de experiență cu elevii americani. Pot depune dosare de înscriere elevii care sunt acum în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a. În plus, trebuie să respecte următoarele cerințe:

Să aibă cetățenie română; să fie născuți între 1 ianuarie 2000 și 15 iulie 2002; să studieze limba engleză în liceul din România; să îndeplinească criteriile pentru obținerea vizei de SUA; să nu fi stat niciodată mai mult de trei luni pe teritoriul Statelor Unite în ultimii cinci ani. Pentru o bursă gratuită în SUA se pot înscrie chiar și elevii de liceu cu dizabilități, dacă respectă aceleași cerințe. Anul trecut, trei elevi români din această categorie au fost acceptați.
Cererile se depun online, la adresa: ais.americancouncils.org/flex până la data de 18 octombrie. Informații detaliate se pot obține la adresa de e-mail: romania@americancouncils.eu și pe site-ul americancouncils.ro.

Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii SUA și țările din regiune. Liceenii invitați vor învăța mai multe despre țara care îi va găzdui; în același timp, americanii așteaptă să cunoască realitățile și viața de elev din fiecare țară invitată. În anul școlar 2017-2018, încă 900 de elevi de liceu din toată lumea se vor bate pentru o bursă gratuită în SUA. Cei care vor fi acceptați în program vor primi învoire de la școala lor pentru a studia gratuit un an în State.

Foarte important! Liceenii români acceptați în program vor merge la cursuri ca și în România, dar vor urma programa școlară din SUA. Vor fi notați după sistemul american, vor da examene, iar dacă le vor lua vor fi declarați absolvenți. Diplomele obținute vor fi recunoscute în țară. Un elev de clasa a XII-a, care obține o bursă gratuită în SUA, va avea posibilitatea să susțină examenul de Bacalaureat peste Ocean. Dacă va promova, diploma sa va fi recunoscută în țară.

Liceenii români vor fi cazați gratuit în cadrul unor familii americane, la fel ca elevii din alte state. Toate costurile vor fi acoperite de organizatori. Programul de burse e finanțat de Guvernul SUA și administrat de Biroul Educațional și Cultural din cadrul Departamentului de Stat.

Citește și: Programul Lapte-corn va fi înlocuit cu o masă caldăBe the first to comment on "Cum poți prinde o bursă gratuită în SUA dacă ești elev de liceu în România"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.