Nu ai făcut succesiunea? Iată cum preiei contractul de electricitate!

Share This:

Iată o întrebare care v-a măcinat pe mulți dintre cei care ați intrat pe acest site pentru a vă pune la curent cu procedura de schimbare a titularului contractului de electricitate. De această dată vă ofer răspunsuri direct de la sursă despre procedura pe care trebuie să o urmați dacă vreți să preluați un contract de electricitate, dar vă aflați în imposibilitatea de a dezbate succesiunea.

Procedura este diferită față de situația în care dețineți titlu de propietate pentru locul de consum pentru care vreți schimbarea de nume. Condițiile în care se poate semna un astfel de angajament cu furnizorul de electricitate sunt speciale.

UPDATE!! Contract energie electrică 2021 | Ce document nu mai e necesar la contractul de curent

Fiindcă documentul esențial este o declarație pe proprie răspundere, legea îi dă dreptul furnizorului să vă ceară garanții financiare. Mai mult, contractele se încheie pe perioadă determinată (cu posibilitatea prelungirii).

Contract de electricitate fără succesiune – condiții

Haideți să vedem în ce condiții puteți prelua contractul de electricitate dacă nu ați făcut succesiunea! Am pornit la drum cu sesizarea lui Valentin Boga, care ne scria înainte de Crăciun:

Defunctul meu tată a închiriat un spațiu din imobil acum 10 ani unei firme comerciale. Contractul de electricitate este pe numele firmei la adresa tatălui meu. Foarte curând contractul de închiriere va expira. Aș putea prelua eu acest contract de electricitate în condițiile în care n-am dezbătut moștenirea?

Menționez că spațiul are branșament separat de restul imobilului. Imobil care la rândul său mai are încă un brașament și care este pe numele tatălui. Ce acte mi-ar trebui dacă ar fi posibilă această preluare? Mulțumesc!

Conform reprezentanților Enel Energie Muntenia, în acest caz există trei posibilități:

1.Dacă solicitantul este unul dintre moștenitori. Chiar dacă succesiunea nu este dezbătută, pe baza unei declarații (acord al tuturor moștenitorilor) acesta poate solicita preluarea contractului. El va declara, la rândul său, că în cazul în care pierde posesia va fi de acord cu încetarea imediată a contractului. Un model de declarație găsiți pe site-ul Enel. Descarc-o aici!

Declarația moștenitorilor poate fi dată într-una din următoarele forme:

  • Declarație notarială a tuturor moştenitorilor
  • Declarație la sediul companiei de furnizare, dar cu toți moştenitorii prezenți
  • Câte o declarație notarială de la fiecare moştenitor. Prin aceasta, ei declară pe proprie răspundere ca sunt unicii moștenitori și sunt de acord cu încheierea contractului pe numele moștenitorului X. Dacă au certificate de calitate de moștenitor, trebuie depuse și acestea, plus o copie după actul de proprietate al defunctului.

A doua posibilitate (dă pagina)

1 Comment on "Nu ai făcut succesiunea? Iată cum preiei contractul de electricitate!"

  1. Sunt intr-o astfel de situatie!Bunicii mei au decedat iar in casa nu a mai locuit nimeni de 4 ani.Eu si familia fiind in strainatate,avand in vedere ca nu s-au mai platit facturile cei de la electrica au reziloat contractul vad ca nici contorul nu mai e. Inca nu am rezolvat cu actele si as vrea sa fac un astfel de contract.Oare va trebuii sa platesc si comtorul si restantele bunicilor? Cam la ce suma estimati ca o sa se ajunga?Multumesc!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.