Cum să economisești bani DE Paște, ca să nu rămâi în urmă cu datoriile

Credit foto: Shutterstock

Share This:

Am zis de Paște nu pentru Paște, ca să elimin orice speculație referitoare la un plan diabolic pe care l-aș avea pentru a te determina să-ți bați joc de veniturile tale. Nu-ți dau sfaturi cum să strângi bani ca să te ghiftuiești de sărbători, la asta te pricepi la fel de bine ca și mine.

În schimb, îți propun să ai răbdare cu mine și să parcurgi aceste rânduri, care ți-ar putea schimba modul în care te pregătești an de an de „dezmățul” de sărbători. Ideea le aparține celor de la Kruk, companie de recuperat creanțe, care a lansat un mic ghid în care te învață cum să „supraviețuiești”, cu bani în buzunar, trecerii năvalnice a Iepurașului.

La început ai putea crede că celor de la Kruk chiar le pasă de tine și că au devenit, din recuperatori, părinții tăi grijulii. În realitate, le pasă de câștigurile și cheltuielile tale, mai ales dacă te afli pe lista celor care le datorează bani. Așadar, iată cum poți să economisești bani de Paște, ca să nu rămâi pe zero după spartul ouălor!

Lasă-le încolo de țoale noi!

De ce trebuie să te înnoiești la fiecare sărbătoare? Nu ești tot tu acela de sub haine? Ori nu te plac rudele, prietenii, soția, soțul? Mai mult ca sigur vei găsi în dulap ceva decent de pus pe tine la Înviere și, mai apoi, la zbenguiala din club. În felul ăsta poți economisi câteva sute de lei, care nu sunt deloc de neglijat.

Cadouri simbolice

Darurile simbolice, cu tâlc, educative sau utile în casă sunt cele mai apreciate de cei din jurul tău. Pentru a fi sigur de succes încearcă să afli ce-i place și ce-i e de folos celui pe care vrei să-l recompensezi de Paște. Bineînțeles, asta înseamnă să știi câte ceva despre el, iar în zilele noastre ne cunoaștem cu adevărat din ce în ce mai puțin. Dacă e vorba de copii, încearcă să nu-i răsfeți cu cadouri mari și costisitoare, ci alege ceva mic, util și educativ! Asta dacă nu cumva te cheamă Țiriac și fiul tău vrea BMW X6.

Vânează reduceri!

Nu trebuie să fii un geniu al shopping-ului ca să știi că magazinele fac reduceri considerabile în preajma sărbătorilor. Am prieteni care sunt adevărați vânători de chilipiruri. Le pândesc pe la colțuri, le urmăresc cu săptămânile și, când apar, zbang, pe ele!

N-am reușit să deprind toate tehnicile de agățat reduceri, dar mă bazez pe expertiza lor când vine vorba de un deal bun. Urmărește și tu, cu cel puțin o săptămână înainte de sărbători, produsele scoase la vânzare la preț redus și încearcă să-ți întocmești lista de cumpărături pe baza lor!

Ouă vopsite natural

Nu faci o afacere colosală dacă vopsești ouăle cu extract de coji de ceapă, sfeclă roșie sau varză roșie, dar, cu siguranță vei mânca mai sănătos. Vopselurile de ouă din comerț conțin substanțe chimice periculoase pentru organism, așa că merită toată osteneala să-ți vopsești singur ouăle de Paște. Și, pentru numele lui Zeus, nu mai cumpăra din magazine ouă gata vopsite!

Decorațiuni și accesorii? De anul trecut

Da, eu un sfat bun, de care o să țin cont. În loc să cumperi coșulețe pentru ouă sau decorațiuni noi, le poți folosi pe cele de anul trecut. Poți să mai adaugi o panglică sau un șnur și n-o să remarce nimeni că nu le-ai schimbat. Și dacă o să observe, ce?

Masa de Paște, în familie

Dacă citești acest articol și ești deja tolănit la vreo terasă din Moeciu (sau oriunde la munte), nu lua în seamă ce-am să spun acum! Cred că masa din duminica Paștilor e un ritual sfânt și ar trebui să aibă loc în familie. Te vei simți mult mai bine lângă ai tăi, oriunde te-ai afla. Chiar și acasă. Cu mai mulți bani în buzunar.

Și, cum ar spune cei de la Kruk: „Sărbătorile sunt importante pentru că sunt petrecute mereu alături de cei dragi, iar acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă aruncaţi la cheltuieli mari care să vă reducă considerabil bugetul pentru lunile următoare”.

Exact ce vă spuneam. Aveți grijă ce faceți cu banii voștri!!

Citește și:

Risipa alimentară, iată încă o problemă pe care o are România acum

Câți bani au jucat românii la loto în primele trei luni din 2017 Be the first to comment on "Cum să economisești bani DE Paște, ca să nu rămâi în urmă cu datoriile"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.