Cum să-ți distrezi copilul într-un mod inteligent cu doar 10 lei

Share This:

Tu știi să-ți distrezi copilul? Personal sunt mereu în impas atunci când vine vorba de a găsi noi metode de a mă juca cu cel mic în zilele călduroase. Deși oferta de ateliere de creație, evenimente educative, culturale sau de pierdut timpul într-un mod plăcut e bogată în București, rareori reușesc să-l înscriu la timp (din vina programului meu, evident). Alteori, prețul pe care trebuie să-l plătesc pentru o oră de „stimulat simțurile”, „dezvoltat abilitățile” și alte asemenea tehnici de educare nonconformistă este mult prea mare în raport cu ceea ce se alege copilul în urma experienței trăite. Norocosul de mine tocmai a dat peste o serie fascinantă de workshopuri organizate de Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București (Creart), care debutează la 20 februarie și se întinde până hăt în decembrie, când frigul ne va ține iar pe toți în case. Atelierele de creație se țin în două locuri din Capitală și sunt structurate pe categorii de vârstă. Atuurile sunt, însă altele: orele la care au loc și prețul mai mult decât accesibil (10 lei/copil). Iată unde, ce și cum se întâmplă, ca să nu ratezi ca mine ocazii rare de a-ți face copilul fericit!

Workshopurile au loc la sediul Creart din Piața Alexandru Lahovari nr. 7 (zona Romană) și în Satul Francez (Șoseaua Nordului nr. 114-140), sâmbăta și/sau duminica, în perioadele 20 februarie – 18 iunie și 17 septembrie – 18 decembrie.

SEDIUL CREART

SÂMBĂTA

Workshop 1: Creativitate şi joacă senzorială (copii 2-3 ani): orele 10.30 – 12.00

Acest atelier va fi o întâlnire săptămânală între copii şi părinţi în care lumea devine culoare, forma prinde viaţă, materialele încep să vorbească şi să se mişte în mânuţele lor. Copiii vor aduce  imaginaţia şi pofta de joacă, iar părinții care vor participa la atelier vor avea o mai bună interacţiune fizică şi emoţională şi vor redescoperi copilul din ei.

Workshop 2: Jucării şi eroi de poveste (copii 6-10 ani): orele 12.30 – 14.00

Cel mai mult copiilor le plac poveştile, iar cel mai bine copiii învaţă prin joc, joacă şi imaginaţie. În cadrul acestui atelier, dintr-o bucată de fetru sau pânză colorată, o mână de mărgele şi nasturi amestecaţi, cei mici vor avea ocazia să meşterească jucăria preferată.

DUMINICA

Workshop 1: Micii bucătari (copii 6-10 ani): orele 10.30 – 12.00

Copiilor le place să exploreze lumea din bucătărie. Sunt atraşi de culori, de arome şi forme și sunt dornici să taie, să amestece şi să guste. Devin entuziaşti şi bucuroşi să împartă cu cei dragi ceea ce ai au pregătit cu mâinile lor. În plus, aşa învaţă mai uşor despre alimentaţia sănătoasă şi importanţa unui măr, castravete sau miez de nucă.

Workshop 2: Călătorie în jurul lumii (copii 5-10 ani): orele 12.30 – 14.00

Învăţăm despre lume prin joacă. Învârtim globul pământesc, ne stabilim punctul unde vrem să ajungem, alegem cel mai potrivit mijloc de transport şi pornim la drum. Ajunşi la destinaţie, vom afla despre obiceiurile locului, ce limbă vorbesc oamenii, ce fel de climă au în tot timpul anului, de unde se trag, cum locuiesc, ce preocupări au, cum dansează, ce muzică ascultă sau ce mănâncă gazdele noastre. După ce le-am experimentat pe toate, „vom  lua un obiect ca amintire” şi apoi ne vom îndrepta spre casă. Ca să nu ne pierdem, ne-am gândit să începem din Europa, să continuăm cu Africa până ajungem în Australia şi Insulele Cook.

Cu ce ajungi aici: cu metroul (magistrala a II-a) până la stația Piața Romană; cu autobuzele RATB 126, 131, 168, 226, 300, 301, 331, 368, 381.

SATUL FRANCEZ

DOAR SÂMBĂTA

Workshop 1: Eco-creativitatea de weekend (copii 6-12 ani): orele 11.00 – 12.30

Prin intermediul atelierului de reciclare creativă, fiecare copil va realiza un obiect util sau artistic din materiale reciclate pe care să îl păstreze şi să-l folosească. Profesorii vor oferi tehnici de revalorificare a materialelor şi vor crește conştientizarea cu privire la problemele de mediu, totul într-un context relaxat şi creativ, realizând cu copiii diverse jucării şi accesorii din materiale reciclate: vor grava pe lumânări, sticlă sau ceramică, vor pirograva pe lemn şi vor decupa pe sticlă, metal sau lemn.

Workshop 2: Mini grădina parfumată (copii 6-12 ani): orele 13.00 – 14.30

Atelierul „Mini grădina parfumată” va inspira copiii să producă obiecte pe care le vor folosi acasă cu mare plăcere după atelier (bijuterii, accesorii, obiecte decorative, instrumente). Cei mici vor realiza grădini mininaturale din sticluţe reciclate, plante în miniatură, pietricele decorative.

Workshop 3: Universul picturii (copii 4-12 ani): orele 15.00 – 16.30

Copiii vor învăţa să picteze motive populare și peisaje pe sticlă, lemn, hârtie şi pânză, dar și pe ceramică.

Cu ce ajungi aici: cu autobuzele RATB 112, 301 (până la stația Pasaj Aviației de pe Bd. N. Caramfil), 205, 261, 335 (până la stația Bulevardul Ficusului de pe str. Elena Văcărescu)

Înscrierile se fac de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00 la adresa de e-mail ateliere@creart.ro sau la numărul de telefon 0733.331.324 – Ramona Filip. Taxa/atelier, de 10 lei, se achită înainte de începerea cursurilor, în locurile unde acestea se vor desfășura.

Credit foto: photl.com


Be the first to comment on "Cum să-ți distrezi copilul într-un mod inteligent cu doar 10 lei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.