Cum te răcorești [cu stil] cu 113 lei pe lună

Credit foto: Michu Đăng Quang/UNSPLASH

Share This:

Trece vara și eu nu am devenit mai înțelept. Cel puțin nu în materie de soluții de răcorit casa, care devine cuptor după ora 14.00. M-am zgârcit să investesc într-un aparat de aer condiționat și am ales un ventilator de cameră, cu picior. Poți să-ți bagi picioarele în el! A costat 117,99 lei și mi-a adus numai facturi de 180-200 de lei pe lună. Răcoare… când și când.

Și atunci, stai să te gândești dacă nu cumva soluția ASTA de aerisit casa, care vine din Bangladesh, nu e mai potrivită decât orice aparat, inventat de om, alimentat la priză. Dar, se pare că nici Eco-Cooler-ul home made nu e ceea ce pare, după cum au demonstrat niște tipi cu doctorate. Ceea ce mă determină să mă întorc la cea eficientă soluție de făcut răcoare în casă: aparatul de aer condiționat.

Știu că cel mai simplu ar fi să dai buzna în primul magazin de electronice și electrocasnice și să-ți iei ce ți se pare ție că se potrivește casei tale, însă am un pont tare de la E.ON România. Compania de electricitate (și gaze) a lansat un pachet atractiv pentru cei care vor să se răcorească cu stil începând cu această vară.

E.ON Cool conține un aparat de aer condiționat cu tehnologia Inverter și servicii incluse de montaj, întreținere, curățare, igienizare și intervenții de urgență 24/7.

E.ON Cool este un pachet de răcorire a casei care pornește de la 113 lei pe lună, iar plata se poate face în rate, împreună cu factura E.ON. Poți beneficia de acest pachet și dacă nu ești abonat al companiei de electricitate. Însă, ai putea, cu această ocazie, să ceri și o ofertă pentru serviciul de alimentare cu energie electrică, deoarece ai libertate totală în schimbarea furnizorului de curent.

Bonus: pachetul cu aer condiționat și servicii tehnice E.ON Cool îți poate aduce, prin tragere la sorți, contravaloarea aparatului de aer condiționat.

Aceia dintre voi care nu au bani de aruncat (cine are?) se vor bucura să afle că tehnologia Inverter asigură un consum scăzut de energie electrică. Deși sunt convins că mulți sunteți familiarizați cu termenul, inverter permite reglarea temperaturii din încăperea răcorită fără oprirea și repornirea aparatului de aer condiționat.

Compresorul unui aparat de aer condiționat Inverter funcționează la capacitate maximă până când temperatura din cameră ajunge la nivelul setat. Nu se oprește, însă viteza este diminuată corespunzător cu nevoia de răcire din încăpere. Oprirea și repornirea aparatului de aer condiționat sunt responsabile, de cele mai multe ori, de consumul ridicat de curent.

Cum te răcorești [cu și mai mult stil] cu 113 lei

Ce poți face cu 113 lei, vara? Mai întâi să-ți spun ce nu poți face.

  • Să te cazezi o noapte la mare, în România, în orice stațiune ai merge.
  • Cu 113 lei nu poți face o baie la hotelul lui Hagi din Mamaia, dar te-ai putea răcori cu partenera/partenerul toată ziua la ștrand în Crângași.
  • Cu 113 lei, te poți răcori cu toată familia, însă preț de o oră, la o salină artificială. Sunt o sumedenie în București, dar și în alte orașe mari din țară.
  • Dacă vrei o salină adevărată, cea de la Turda e cea mai indicată; am fost acolo, deci recomand. Însă o să te coste ceva transportul, dacă nu ești din localitate.
  • Cu 113 lei poți petrece o zi la un parc acvatic. Sigur, dacă ești dispus să treci peste toate impedimentele pe care le presupun acum regulamentele de protecție în fața infecției cu noul coronavirus.  

Credit foto: Michu Đăng Quang/UNSPLASH

1 Comment on "Cum te răcorești [cu stil] cu 113 lei pe lună"

  1. Este bine de stiut. Multumesc pentru informatie!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.