Dan Adamescu, sechestru record. Cum le-a dat țeapă bucureștenilor și celor de la Metrorex

Share This:

Procurorii DNA mai aveau puțin și îi luau și caii de la scaunul cu rotile magnatului Dan Adamescu. Groparul companiei Astra s-a ales cu un sechestru de toată frumusețea, pentru prejudiciul creat ca urmare a falimentării celei mai mari firme de asigurări din România.

DNA i-a indisponibilizat 435.759.255 de acțiuni și 20.406 părți sociale deținute la mai multe firme, care în total valorează peste 857 de milioane de lei (190,5 milioane de euro).


Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupție în vederea confiscării speciale și a recuperării pagubei produse prin săvârșirea de către inculpat a infracțiunilor de abuz în serviciu, spălare a banilor și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni)”, se arată în referatul DNA.

Prejudiciul în cazul Astra se ridică la 795 de milioane de lei, iar procurorii spun că Adamescu a administrat „defectuos” societatea Astra, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme din portofoliu.

E tragic ce s-a întâmplat cu această companie, care avea cei mai mulți clienți pe partea de asigurări auto. Personal, cunosc zeci de oameni care aveau RCA la Astra, dar cred că sunt și mai mulți care au tras luni de zile pentru a-și recupera pagubele provocate de șoferii cu asigurări la această companie „low cost”.

Pe lângă această țeapă, Adamescu a mai dat una, e drept de proporții mai mici, și care afectează Metrorex și pe bucureștenii care circulă cu metroul.

De mai bine de un an, bucureștenii sunt privați de un acces pietonal la stația Unirii 2. Reprezentanții centrului comercial Unirea Shopping Center (magazin deținut de familia Adamescu) au primit acordul Metrorex, în ianuarie 2015, de a închide una din gurile de metrou de la Piața Unirii pentru realizarea unui pasaj pietonal care să asigure legătura între magazin și stația de metrou.

De atunci și până acum, firma angajată de complexul comercial s-a făcut că lucrează, prelungind nepermis șantierul deschis aici. Contactați telefonic și prin e-mail, reprezentanții centrului comercial nu au oferit nici un fel de explicații. În schimb, conducerea Metrorex spune că a făcut mai multe demersuri pentru a-i convinge pe cei de la Unirea Shopping Center să dea în folosință pasajul pietonal într-un timp rezonabil.

„Execuţia pasajului pietonal subteran între accesul staţiei de metrou Piaţa Unirii 2 şi magazinul Unirea Shopping Center este realizată de firma de construcţii SC Foretis Inject SRL, sub directa îndrumare a proiectantului SC Metroul SA. Cheltuielile pentru realizarea acestui pasaj sunt suportate de Centrul Comercial Uniera Shopping Center SA. Pe perioada de iarnă, ritmul lucrărilor la acest pasaj a fost încetinit, iar accesul este reabilitat exclusiv de Centrul Comercial Unirea Shopping Center.

Metrorex, prin serviciile de specialitate, a făcut demersuri către firma de construcții Foretis Inject SRL, beneficiarul lucrării (Unirea Shoping Center) şi consultantul lucrării (SC Metroul SA), pentru convocarea unei întâlniri în vederea urgentării execuției acestei lucrări, ținând cont de obiectivele pe care le reprezintă acest șantier”, ne-au declarat oficialii Metrorex.

Vestea proastă e că nici nu vom vedea prea curând acest pasaj deschis.

Be the first to comment on "Dan Adamescu, sechestru record. Cum le-a dat țeapă bucureștenilor și celor de la Metrorex"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.