De azi, Google îți permite să navighezi în interiorul Stației Spațiale Internaționale

Share This:

Revoluție în domeniul ingineriei aerospațiale, realizată de NASA și Agenția Spațială Europeană. De azi, orice om de pe glob poate explora Stația Spațială Internațională (ISS) cu ajutorul Google Street View, aplicație care permite vizitarea virtuală (la 360 de grade) celor 15 module și două vehicule andocabile ale ISS. Stația Spațială Internațională, care orbitează Pământul la 400 km înălțime medie, nu a fost niciodată mai accesibilă publicului larg decât acum. Aceasta este prima colecție de imagini Street View în mediu fără gravitație. Până acum, această funcționalitate a Google Street View era disponibilă doar în muzeele de pe Google Art & Culture.

Pe măsură ce te plimbi prin modulele ISS pe Google Maps poți vedea note care explică aspecte precum: zona unde astronauții fac antrenamente fizice, ce tip de alimente mănâncă sau unde desfășoară experimentele științifice.
Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul NASA și al Agenției Spațiale Europene, utilizând camere de fotografiat DSRL și alte echipamente deja existente la bord. Fotografiile Street View de pe ISS au fost realizate de astronautul francez Thomas Pesquet de la Agenția Spațială Europeană. Pentru a vizualiza imaginile Street View de pe ISS din Google Maps, trebuie căutat Johnson Space Center din Texas, iar de acolo va apărea o opțiune de a „vizita” virtual interiorul Stației Spațiale Internaționale.

Street View s-a avântat în spațiu în anul în care sărbătorește zece ani de existență. În cei zece ani de existență Street View a ajuns disponibil în 84 de țări, precum și în zone din Arctica și Antarctica. Peste un miliard de utilizatori activi are Google Maps în fiecare lună, conform datelor furnizate de Google.

Poziția Stației Spațiale Internaționale pe Street View poate fi accesată aici: https://goo.gl/ynuzS9
Be the first to comment on "De azi, Google îți permite să navighezi în interiorul Stației Spațiale Internaționale"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.