De ce nu merg copiii la școală pe 5 octombrie? Sau merg? Doar unii... - Așa și pe dincólo

De ce nu merg copiii la școală pe 5 octombrie? Sau merg? Doar unii…

Share This:

Elevii din școlile românești de stat vor sta acasă vineri, 5 octombrie 2018, când sindicatele și Ministerul Educației sărbătoresc Ziua Internațională a Educației. Da, ei o sărbătoresc, noi nu, iar pentru asta au nevoie de o zi liberă. Nu ți se pare ciudat să sărbătorești educația, blocând accesul la educație al copiilor (trimițându-i acasă)? Asta e ca liberul pe care îl primești de Ziua Internațională a Muncii. Un nonsens notoriu.

Cert este că instituțiile de învățământ de stat, creșe, grădinițe, școli generale și licee, vor fi închise pe 5 octombrie, iar dascălii vor merge la grătar sau vor coace vinete în acea zi în care, nu-i așa?, cinstim educația. Și, ca lucrurile să fie și mai ciudate, nene, aflăm că, de fapt, nu toți elevii din România beneficiază de asemenea cinste. Conform Ministerului Educației, doar inspectoratele școlare din județele Giurgiu și Brăila și din București și-au negociat contractele colective de muncă în așa fel încât pe 5 iunie dascălii să fie liberi, de Ziua Învățătorului, și pe 5 octombrie să mai tragă o dată chiulul, de Ziua Educației.În celelalte grădinițe, școli și licee de stat din restul țării, ziua de 5 octombrie 2018 este una oarecare. Copiii vor merge la școală, unde vor desfășura „activități extracurriculare” și, conform Contractului  colectiv de muncă unic la nivelul sectorului Învățământ preuniversitar, „în perioada desfășurării acestor activități specifice nu se vor presta activități prevăzute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ”.

Elevii din București, Brăila și Giurgiu vor merge cu părinții lor la serviciu vineri, 5 octombrie, sau vor sta cu bonele, cu vecinii, naiba știe. Mai e valabil programul ăla social al Primăriei București – „Bonă pe timp de viscol”? Dar, stai, că nu e viscol!

Hai, luați cu acru să vă treacă greața!

Citește și: 

Prima zi de școală. Ce trebuie să conțină ghiozdanul unui copil de clasa zero

Mierea de Manuka, antibioticul 100% natural care te scapă de E.coli și Stafilococul auriu

 

Be the first to comment on "De ce nu merg copiii la școală pe 5 octombrie? Sau merg? Doar unii…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.