Trei motive pentru care n-o să-ți placă să te dai pe Water Slide, toboganul cu apă de la șosea

Toboganul cu apă, amplasat la câteva zeci de metri de Catedrala Mântuirii Neamului. Sâmbătă chiar se lucra pe șantier

Share This:

Am fost să mă dau pe Water Slide, toboganul cu apă instalat pe Calea 13 Septembrie din București. Am profitat de generozitatea celor de la City Wave, care mi-a pus la dispoziție un bilet gratuit. Recunosc că, poate, altfel nu m-aș fi dus. Și n-aș fi avut ocazia să vă spun cum stă treaba. A fost pentru prima dată când m-am aventurat pe așa ceva și mărturisesc că așteptările mele au fost altele. Bănuiesc că și ale celor care au plătit bilet, de vreme ce mulți s-au plâns că „nu alunecă, domne!”. Păi, haideți să vedem de ce nu ți-ar plăcea!
Motivul 1. Colacul pe care te arunci nu alunecă așa cum ți-ai închipuit fiindcă șoseaua nu are o înclinare suficient de mare. Deși au stropit din greu traseul de coborâre, cu apă și spumă, te oprești după cel mult zece metri de glisare pe Water Slide. Organizatorii spun că asta-i și ideea, să aluneci o porțiune, apoi să te ridici și să-ți iei avânt din nou. În felul acesta faci sport în aer liber, într-un mod plăcut. Nici nu-ți dai seama în ce manieră îți pui în mișcare toată musculatura. Poate abia la final, când nu mai poți să stai în picioare. Eu m-am dat de trei ori și am simțit că am făcut mușchi ca după o zi întreagă la sală.

Pentru că nu au primit ceea ce aşteptau, mulţi şi-au cerut banii înapoi (35 de lei). Organizatorii au promis că duminică, în a doua zi, vor îndrepta erorile din prima zi. Nu au reuşit să convingă pe mulţi. Poate că zona n-a fost bine aleasă.

Motivul 2. La coborârea pe Water Slide e destul de distractiv, mai ales dacă ești cu prietenii. Te mai ciocnești de unul și de altul, te mai răstorni, faci o farsă unui coleg care nu ține la glume. La urcare, însă, vine partea nasoală. Trebuie să o iei pe jos la deal, cu colacul pe umăr, pe un trotuar îngust. Întoarcerea la punctul de plecare pe Water Slide nu e permisă, tocmai pentru a evita accidentările. După două-trei ture, dus-întors, vei vrea sigur să te oprești să-ți tragi sufletul.

Motivul 3. Dacă ai copii până în șase ani, nu-i poți lua cu tine. Accesul lor nu e permis pe Water Slide. Cei care au între 6 și 14 ani, trebuie neapărat însoțiți de părinți.

Water Slide se termină cu o piscinuță, cu apă din rețeaua publică, bineînțeles

Puncte tari. Ai apă și cafea gratuite, toalete decente și cabine în care îți poți schimba hainele. Poți să le ceri să-ți facă o poză, pe care ți-o vor pune pe un pahar. Îl poți lua acasă, ca suvenir. Nu te costă nimic. Coborârea pe Water Slide poate fi extrem de distractivă pentru copii. De fapt, ei sunt singurii care nu se plâng de nimic. Poate doar că cele trei ore alocate s-au scurs prea repede. Chiar dacă ți-ai fi dorit să cobori lin, fără oprire, gândește-te că datul pe toboganul ăsta e un mod de a face sport. Dacă ești un tip/tipă cu o viață sedentară, Water Slide nu-i chiar așa de rău.

Toboganul e deschis și mâine (duminică, 28 august), între orele 9.30 și 20.30.

Citește și:

Gabriela Firea reinventează sportul. Distracție în slip lângă Catedrala Mântuirii Neamului

Am făcut și un filmuleț, pe care îl poți vedea mai jos!

Kurtmann

Be the first to comment on "Trei motive pentru care n-o să-ți placă să te dai pe Water Slide, toboganul cu apă de la șosea"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.