Demolări la BIG Berceni. Un parc de 1 ha, în locul buticurilor din fața magazinului

Demolările au început în seara de 5 iulie

Share This:

Schimbări radicale au loc în acest moment în zona BIG Berceni din Sectorul 4 al Capitalei. După ce vechea piață agroalimentară Sudului a fost demolată pentru construirea uneia noi, lucrările de reamenajare peisagistică a zonei intră într-o nouă fază. Primăria Sectorului 4 a început o campanie de demolări la BIG Berceni pentru a schimba complet fața acestei zone.

Un parc de un hectar, dotat cu fântână arteziană, spații de loisir și zonă de recreere, va fi amenajat în jurul magazinului BIG Berceni. Demolările buticurilor și chioșcurilor din zonă au început în seara de 5 iulie 2019, iar lucrările vor începe imediat după eliberarea terenului.

Suprafața de teren din jurul complexului comercial BIG Berceni, în suprafață de aproape 4.500 de metri pătrați, a fost expropriată de Primăria Municipiului București de la societatea Băneasa Investments SA, controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu. Însă, banii necesari exproprierii, 7,15 milioane de lei, au fost plătiți din bugetul Primăriei Sectorului 4.

Iarbă, pomi, fântână. Aproape un hectar de spațiu verde. O să-i spunem Parcul Central, că e centrul sectorului”, ne-a spus primarul Daniel Băluță.

Terenul din jurul magazinului BIG Berceni a fost preluat de primărie de la Băneasa Investments

Amenajarea spațiului verde de la BIG Berceni face parte din proiectul de reamenajare a Pieței Sudului, care mai presupune reconstruirea pieței agroalimentare și construirea unei parcări etajate pe Șoseaua Olteniței (aproape finalizată).

Demolări la BIG Berceni: ce zice primăria

Noua oază de verdeață se va întinde pe o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați. Aici, locuitorii Sectorului 4 și nu numai se vor putea relaxa într-un spațiu verde generos, cu fântâni arteziene, cu mobilier urban modern și elemente de decor naturale. Mai mult, datorită amplasării într-una dintre cele mai aglomerate zone din sector și în imediata apropiere a stațiilor de transport în comun, parcul va putea asigura și o gestionare eficientă a fluxurilor de pietoni, foarte ridicate, de altfel, la orele de vârf. Lucrările vor începe în aproximativ două luni și vor fi gata până la finalul anului, odată cu finalizarea construcției noului complex agro-alimentar de la Piața Sudului”, spun reprezentanții primăriei.

În acest moment, zona din fața magazinului BIG Berceni, deținut în continuare de omul de afaceri Puiu Popoviciu, este plină de tarabe și chioșcuri insalubre.

Be the first to comment on "Demolări la BIG Berceni. Un parc de 1 ha, în locul buticurilor din fața magazinului"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.