Dezmăț culinar la Craft Beer Festival 2016. Încearcă berea cu trufe!

Share This:

În anotimpul mustului, te invit la un festival de bere. Dar nu orice bere, ci una premium și de toată isprava. Producătorii de bere artizanală de la noi iubesc atât de mult această licoare, încât au simțit nevoia să-i dedice un festival. Bucharest Craft Beer Festival 2016 se află la prima ediție, dar promite să facă mulți pui. Dacă nemții se dau în vânt după berea lager și fac un adevărat dezmăț la Oktoberfest, pe bucureșteni îi așteaptă un festin cu bere ale și grătare ireale.

Craft Beer Festival are loc de vineri (2 septembrie) până duminică (4 septembrie) la Verde Stop (str. Barbu Văcărescu nr. 161-164 – fostă Zone Arena). Biletele au fost puse în vânzare AICI și au prețuri cuprinse între 15 lei (o zi) și 39 de lei (trei zile).

Tichetele pot fi cumpărate și de la intrare. În cele trei zile de festival vei avea șansa, rară aș putea zice, să guști din 50 de sortimente de bere cu totul specială. Cele mai multe dintre ele sunt realizate în România, în fabrici mici, deschise de tineri ambițioși și cu gusturi fine.

Zăganu, Ground Zero, Sikaru, Nemțeana, Csiki Sor, Clinica de bere sunt doar câteva din brandurile care au déjà un loc al lor în barurile și pub-urile din țară. Unele se găsesc în băcănii și chiar supermarketuri.

Am băut și recomand Morning Glory și Imperial Fuck de la Ground Zero, blondă și brună de la Zăganu, Sikaru Green Griffin. O delicatesă pe care nu trebuie să o ratezi este berea cu trufe de la Giuliano Tartufi, producător italian renumit. Prețul ei (25 de lei sticla de 0,33 l) te-ar putea descuraja. Dar, fă-o măcar o dată și mai vorbim!

Vei mânca friptane, perpelite pe acest grătar de 8 metri
Vei mânca friptane, perpelite pe acest grătar de 8 metri

Craft Beer Festival nu va fi doar despre bere. Cine poate să bea fără să mănânce? Așa că nu rata grătarele ireale de la festival și pizza servită direct din Camionetta, un Land Rover Defender pe post de cuptor cu lemne. Se mai găsesc burgeri gourmet și mâncare mexicană, după bunul tău plac.

Sau poți încerca o pizza, coaptă în Land Rover
Sau poți încerca o pizza, coaptă în Land Rover

Amenajarea locului de desfășurare a evenimentului a început joi. Organizatorii pun la dispoziție corturi, umbrele și perne pentru dosuri delicate. Cu berea merg brici și concertele care vor avea loc aici (revin cu detalii). Nu rata expoziția de motociclete custom made, nici târgul de viniluri. Cu peste 10.000 de titluri, ăsta e cel mai mare târg de acest gen din țară.

Relaxare
Relaxare

Mustăcioșii și bărboșii își pot aranja podoabele, căci la festival vin și bărbierii din… nu din Sevilla, ci ăia din Brezoianu. Zii să-i zic! Mr. Blade! Va fi bere pentru acasă pentru oricine, așa că nu ratați magazinul de „suveniruri”.

Cine cântă la Craft Beer Festival 2016

Vineri, 2 septembrie (program 17.00 – 23.00)

21.00 – 21.45: Niște Băieți

Sâmbătă, 3 septembrie (program 12.00 – 23.00)

19.30 – 20.15: Pinholes

20.45 – 21.45: Les Elephants Bizarres

Duminică, 4 septembrie (program 12.00 – 23.00)

19.30 – 20.15: Jurjak

20.45 – 21.45: Grimus

În toate cele trei zile de festival, accesul se va închide la ora 22.00!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.