Doamnă Firea, faceți ceva și pentru noi!

Share This:

Dragă, Gabriela Firea! Nici nu știți câtă amărăciune mă încearcă acum, când trebuie să vă scriu aceste rânduri, pe care voiam să vi le transmit de multă vreme. Mi-e teamă că nu veți înțelege ce mă nemulțumește. Poate nici nu veți ajunge pe această pagină, dar mă bazez pe consilierii dumneavoastră, care lucrează atât de bine pentru a vă păstra o imagine curată în media.

Doamnă Firea, pe alocuri s-ar putea să-mi patineze degetele pe tastatură și să scap o înjurătură. Mi se întâmplă când sunt furios și asta e una din acele zile. Când sunt furios. Sunt mai slobod la gură, recunosc, dar lumea din jur mă place așa cum sunt. Pe dumneavoastră vă place lumea așa cum sunteți?

Vă întreb pentru că tocmai am citit un studiu care m-a revoltat maxim. Zice-se că Bucureștiul oferă cele mai proaste condiții de trafic locuitorilor săi, dintre toate orașele mari din Europa. Nu l-am făcut eu, că nu am pregătire. L-au făcut unii care se pricep, niște olandezi, care n-au nici un interes să vă pună într-o lumină proastă.

Mă uit pe grafice și mă gândesc la promisiunea dumneavoastră din campanie. Atunci ne asigurați că în șase luni veți rezolva problema traficului din oraș. Doamnă Firea, dacă nu cumva am fost eu prins într-o buclă temporală, într-o gaură neagră, vreau să vă amintesc că cele șase luni au trecut.

Doamnă Firea, copiii se fac din dragoste

Vă urmăresc aproape fiecare pas, din prima zi. Din ziua în care v-ați înscăunat primar în București. De atunci tot aștept. Aștept să văd că faceți ceva și pentru noi. Mă bucur nespus că v-ați propus să creșteți natalitatea în această țară, prin acordarea unui stimulent financiar familiilor care fac copii.

Acum, cred că toate cuplurile din București care nu erau deloc interesate să se înmulțească s-au pus pe făcut copii datorită mărinimiei voastre. Doamnă Firea, chiar credeți că cei 2.500 de lei mă vor convinge să fac copii? Vă spun sincer că nu. Decizia de a face copii în această țară, condusă de politicieni populiști ca dumneavoastră, se ia cu multă responsabilitate. Dar, mai presus de orice, copiii se fac din dragoste.

answear.ro%20

Aveți și dumneavoastră copii, deci știți foarte bine ce greu este să-i crești sănătos și să-i educi cum se cuvine în aceste vremuri. Pardon, am greșit. Nu cred că știți cât e de solicitant, mai ales pentru o familie cu venituri modeste.

Chiar credeți că acest gen de abordare va ține la oamenii care au făcut ceva școală sau nici nu vă bazați pe ăștia ca noi? Sunt destui care aleargă după ajutoare, știu. Și mai știu că știți și dumneavoastră. În definitiv, ei vă pot asigura victoria la orice alegeri.

Doamnă Firea, faceți ceva și pentru noi! Chiar vrem să mergem cu autobuzul sau cu tramvaiul la serviciu. Suntem oameni sănătoși la cap și știm că gradul de poluare într-un oraș este direct proporțional cu numărul de autovehicule poluante. Dar, vedeți dumneavostră, doamnă Firea, tramvaiele din București iau foc ori sar de pe șine.

Nu-mi pot risca viața sau, mai rău, a copilului meu, circulând cu asemenea bombe pe roți. Sigur, îmi veți spune că transportul în comun e de mulți ani un dezastru și că într-un timp atât de scurt nu ați avut cum să schimbați ceva. Încă mai nădăjduiesc, doamnă Firea. Mai țineți minte când ne abureați cu transport public gratuit pentru toată lumea? Mai sper și asta.

Doamnă Firea, nu vreau bicicletă pe voucher

Vreau să mă deplasez cu bicicleta prin oraș. Dar nu vreau să-mi dați dumneavoastră bicicletă, ci să-mi faceți loc în trafic. M-ați surprins cu adevărat când ați anunțat că veți acorda vouchere pentru biciclete. N-am crezut că un primar poate fi atât de neinspirat încât să pună carul înaintea boilor.

Ceea ce m-a șocat cel mai tare a fost motivația din spatele acestui proiect „de dreapta”. Cine v-a sfătuit să dați o asemenea pomană e un idiot. Dacă ideea vă aparține… regret, nu pot să înlătur epitetul. Să încurajezi bucureștenii să renunțe la autoturisme cu tichete de 500 de lei pentru biciclete e o imbecilitate. Chiar credeți că cele 30.000 de vouchere vor scoate 30.000 de mașini din trafic? Sau măcar 10.000, 100? Doamnă Firea, faceți ceva și pentru noi! Uite, ați putea începe prin a nu ne mai lua de proști.

Căci m-am simțit ca un prost când v-am ascultat perorația susținută cu prilejul bilanțului primului an de mandat. Ați vorbit de locuințe pentru tineri, dar și de locuințe sociale. Sunteți primul primar general care promite case pentru locuitorii acestui oraș și dați-mi voie să mă îndoiesc că le veți face în acest mandat.

Poate în al doilea, pe care sigur îl veți câștiga, dar pentru asta vă trebuie cât mai multe măsuri sociale. Cum este și aceea prin care i-ați trimis pe elevii merituoși și pe profesorii lor, dar și pe studenți, în tabere gratuite la mare, în țară și străinătate.

Doamnă Firea, nu e nimic rău în asta, performanța trebuie recompensată și stimulată, dar știți în ce condiții au mers acei copii la mare? Știți că în tabere au avut acces și oameni care n-au nimic în comun cu viața studențească? Vă pot spune mai multe, dacă vreți. Trebuie doar să mă întrebați.

La fel cum cred că trebuia să mă întrebați, ca și contribuabil, dacă sunt de acord ca acest proiect să fie finanțat din banii mei, pentru ca dumneavoastră să câștigați voturi. La vremea respectivă eu v-am întrebat câți bani ați alocat acestui proiect, câți studenți veți trimite la mare și ce vor face ei acolo, dar ați refuzat să-mi răspundeți.

Doamnă Firea, faceți ceva și pentru noi! De exemplu, răspundeți-ne la întrebări! Deși ați lucrat în mass media atâția ani și știți cât de importantă e comunicarea cu presa, dumneavoastră nu înțelegeți să o faceți decât unidirecțional. Ne scrieți ce vă place, sperând că vom transmite mai departe, dar nu ne răspundeți la întrebări. În scurtul dumneavoastră mandat (până acum) v-ați dovedit a fi cel mai netransparent primar general din câți am cunoscut.

Doamnă Firea, RADET e aproape de faliment!

Doamnă Firea, faceți ceva și pentru noi! V-ați lăudat că ați alungat căpușele din RATB și RADET (mai aveți ceva probleme cu cele din parcuri, dar și cu un tigru, căruia îi plac platanii). Foarte bine! Pentru asta vă apreciez. Banii noștri, ai tuturor, se duceau în buzunarele unor parveniți. Acum nu se mai scurg aiurea? Dar cele 15 milioane de lei pentru „lucrări construcții Patriarhia Română”?

Doamnă Firea, Patriarhia Română se descurcă și singură, fiindcă Biserica nu plătește impozite și taxe. Noi da. Dar cei 214.000 de lei pentru cea mai frumoasă fațadă, cel mai frumos balcon și cea mai frumoasă grădină? A propos, câți bucureșteni s-au înscris în concurs. Știu, nu-mi veți răspunde.

Dar acel milion și jumătate de lei pentru un nou festival de muzică (Hey Day)? Adevărul e că duceam lipsă de chermeze și paranghelii. Nu i-ați întrebat pe cei care v-au votat dacă vor să petreacă pe banii lor (din taxe) în mod „gratuit”. Doamnă Firea, doar colegii dumneavoastră de la sectoare vă mai întrec la chefuri „gratuite” în aer liber. V-a inspirat Mutu, este?

Dar cu ornamantele și luminițele de Paște ați dat lovitura, vă spun eu: 790.000 de lei e o nimica toată atunci când reușești să strivești căpușele din administrație:

„Iluminatul festiv, incluzând aici beculețele – în jur de 1.300, manopera și energia electrică – 175.000 de euro. Păi, un milion de euro l-am economisit de la Arena Națională, vreo 5 milioane de la firmele de avocatură care se îmbogățeau pe bugetul Capitalei și multe alte zeci de milioane de euro pe care le-am economisit prin contracte cu Primăria Capitalei. Având în vedere cât de multe economii am făcut la buget în această perioadă, cred că putem să alocăm o sumă mică și pentru ca Bucureștiul să fie ornat frumos de Paște”, spuneați, doamnă Firea, la jumătatea lunii martie.

Așa a arătat Bucureștiul de Paște. Cred că avem viziuni diferite ale termenului „frumos”. Credit foto: fotostefan.ro

Doamnă Firea, știu că sportul ne ține în formă și poate fi un model de viață sănătoasă pentru copii. Mai știu că sportul de performanță aprinde și întreține pasiuni, dar te face și mândru de originile tale. Dar mai știu că performanța în sport e costisitoare, cum s-a dovedit în cazul CSM București, echipa de handball feminin pe care Consiliul General al Bucureștiului o finanțează din bani publici.

Acest club de handbal, iubit de bucureșteni, e drept, are un buget anual de 3 milioane de euro. Știu că vă rugați să aibă performanță. În primul rând pentru a justifica investiția și, în al doilea rând, pentru ca dumneavoastră să culegeți laurii. Da, doamnă Firea, sportul de performanță vă aduce acea notorietate pe care v-o doriți, acea faimă care vă va permite să revendicați un al doilea mandat.

Doamnă Firea, chiar dacă vi se pare greu, faceți ceva și pentru noi! Pentru noi, cei care nu v-am votat.

Citește și: 

Gabriela Firea reinventează sportul. Distracție în slip lângă Catedrala Neamului 

Gabriela Firea vorbește deschis despre fertilizarea in vitro: Am făcut un copil în eprubetă1 Comment on "Doamnă Firea, faceți ceva și pentru noi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.