Donații impresionante pentru combaterea coronavirusului. Cine sunt principalii susținători

Credit foto: geralt/Pixabay.com

Share This:

Lumea întreagă se mobilizează împotriva coronavirus. Guverne din toată lumea, organizații neguvernamentale, miliardari sau persoane fizice de pe întreg mapamondul au donat sume impresionante către Fondul de Contingență pentru Urgențe al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Peste 126 de milioane de dolari s-au strâns deja din toate colțurile lumii, iar donații impresionante sunt promise în continuare de la guverne care nu au încă probleme mari cu răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Japonia a promis OMS un ajutor financiar de 155 de milioane de dolari, în condițiile în care numărul infectărilor în această țară a ajuns la 701.

China, lovită din plin de epidemia de coronavirus (peste 80.000 de bolnavi, peste 3.100 de morți), a donat 20 de milioane de dolari în data de 10 martie 2020. Mai mult, această țară a trimis și ajutoare medicale Italiei. Detalii AICI.

Pe lista susținătorilor luptei împotriva COVID-19 se mai află Melinda și Bill Gates, care au donat 9,5 milioane de dolari.

Mesaj de la un român stabilit la Beijing: „Nu vă panicați”

Totodată, guverne și organizații neguvernamentale din mai multe state ale lumii au demarat campanii de strângere de fonduri de la cetățenii lor, iar situația arată cam așa:

Marea Britanie: 7,5 milioane de dolari

SUA: 7,2 milioane de dolari

Franța: 1,1 milioane de dolari

Norvegia: 1,08 milioane de dolari

Irlanda: 1,03 milioane de dolari

Canada: 757.000 de dolari

Australia: 670.000 de dolari.

Au mai donat locuitori din Austria, Azerbaijan, Finlanda, Japonia, Arabia Saudită, Luxembourg și Coreea de Sud.

50 de miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internațional

Conducerea Fondului Monetar Internațional a anunțat încă de la începutul lunii martie că a disponibilizat nu mai puțin de 50 de miliarde de dolari pentru continuarea luptei cu noul coronavirus.

Și-au anunțat intenția de a contribui cu fonduri și autoritățile din Finlanda (un milion de euro).

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a anunțat intenția constituirii unui fond de cel puțin un miliard de dolari cu scopul a lupta împotriva răspândirii COVID-19. Prim-minstrul Canadei este, în prezent, în carantină, după ce soția sa a fost confirmată cu coronavirus.

Cei care vor să susțină cu bani efortul global de eradicarea pandemiei de coronavirus au la dispoziție o sumedenie de campanii online.

Be the first to comment on "Donații impresionante pentru combaterea coronavirusului. Cine sunt principalii susținători"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.