Donez sânge!

Share This:

E una dintre constantele vieții mele. Donez sânge pentru că pot. Dar donez sânge și pentru că știu că alții au nevoie de el. Și o fac pentru că mi-e bine și mie după aia. Și nu mă costă nimic.

De fiecare dată când merg la centrul de transfuzii mă încearcă același sentiment de umilă recunoștință că n-am ajuns încă în situația disperată de a cere cuiva un strop de viață. Că pot, în schimb, să dau de la mine o bucățică din ea. Întotdeauna mi-au plăcut cadourile, dar nu alea pe care le-am primit, ci pe acelea pe care le-am oferit. Alea mă bucură cel mai mult. Suprem.

În acest weekend mă duc din nou. Mai întâi la VOT, apoi să donez sânge. Dacă nu ai făcut-o până acum, te invit la mall. La Sun Plaza București, mai exact, unde în perioada 24-26 mai 2019, între orele 9.00 și 13.00, sunt niște oameni acolo care sunt gata să-ți ia sângele. Ca să-l dea bolnavilor din spitale.

În acest weekend donez sânge pentru o persoană aflată în nevoie. Am grupa 0, RH pozitiv. Dacă știți pe cineva care are nevoie de sânge, lăsați un comentariu cu numele celui/celei aflat/aflate în nevoie și spitalul în care se află.

Citește și: Căutăm 300 de eroi care să doneze sânge pentru bolnavii din spitale

Asociația React, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din București (CTS București) și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, desfășoară a opta ediție a campaniei Dăruiește timp un pic altfel, donează sânge!

Recoltarea de sânge este realizată de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguină București, în condiții de siguranță, folosind instrumente de unică folosință. La fiecare donare se recoltează 450 ml de sânge, din care se obțin produse sanguine care vor fi folosite pentru salvarea a până la trei vieți omenești.

Vino și tu! Nu-ți trebuie mare lucru: cartea de identitate, să fii odihnit, hidratat și cu micul dejun consumat (un sandwich cu carne slabă, legume și fructe – banană, avocado, ananas, preferabil fără lactate). Este important să nu fumezi înainte și după donare, timp de o oră. 

Be the first to comment on "Donez sânge!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.