Dragnea mai doboară un prim-ministru. Premierul Tudose, forțat să demisioneze

Credit foto: Inquam Photos/via adevarul.ro

Share This:

Mihai Tudose și-a anunțat retragerea din funcția de prim-ministru al României, după ce a pierdut sprijinul politic al colegilor de partid. Tudose calcă, astfel, pe urmele lui Sorin Grindeanu, înlăturat din fruntea guvernului prin voința liderului PSD, Liviu Dragnea. Premierul Tudose nu a schițat nici un gest de revoltă, el anunțând încă înainte de debutul ședinței Comitetului Executiv Național că va renunța la funcție dacă partidul nu-l mai vrea.

La fel ca predecesorul său, Sorin Grindeanu, Tudose i-a atras atenția lui Liviu Dragnea că demisia sa înseamnă automat că PSD va pierde guvernarea. Tudose a argumentat că președintele Klaus Iohannis nu va mai numi un alt premier de la social-democrați, de vreme ce PSD are înclinația de a-și decapita propriul Cabinet.

Votul în cadrul CExN a fost covârșitor împotriva lui Mihai Tudose, care nu a reușit să-și convingă colegii că demisia sa este o eroare, care nu arată altceva decât că e condus discreționar de un singur om. Războiul dintre Liviu Dragnea și premierul Tudose s-a accentuat imediat după scandalul polițistului pedofil. Atunci, ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut demisia șefului Poliției Române, însă Mihai Tudose nu a fost de acord. Din contră, el i-a cerut lui Carmen Dan să se retragă.

Șefa de la Interne a fost mereu protejată de Liviu Dragnea și, iată, a rămas pe funcție

Nu mai puțin de 59 de membri ai CExN au votat pentru retragerea sprijinului politic al lui Mihai Tudose, patru au votat în favoarea menținerii sale în funcție, iar patru s-au abținut de la vot. Conform celor declarate după ieșirea de la ședință, Mihai Tudose își va prezenta demisia cel târziu marți dimineață (16 ianuarie 2018). Tot atunci, în jurul orei 11.00, PSD va anunța numele celui care îl va înlocui pe Mihai Tudose.

Revenim cu amănunte.
Be the first to comment on "Dragnea mai doboară un prim-ministru. Premierul Tudose, forțat să demisioneze"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.