Eduard Kunz, concert de pian la Palatul Bragadiru. Pe urmele unui pianist nepământean

Eduard Kunz privește în jos în cadrul unei sesiuni foto realizate pentru promovarea concertului său de pian Breathe In Breathe Out - Eduard Kunz Piano Concert

Share This:

Renumitul pianist rus Eduard Kunz va susține un concert de pian la Palatul Bragadiru din București, la 18 noiembrie (ora 19:00). Breathe In Breathe Out – Eduard Kunz Piano Concert este un recital extraordinar cu lucrări din Bach, Enescu, Beethoven și Karmanov.

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul Teatrului Godot – Palatul Bragadiru, dar și pe platformele de ticketing – Bilete.ro, Iabilet și Eventbook.

Categorii bilete:

Bilet simplu | 180 lei

Bilet Front Seat | 210 lei

Bilet The Palace Experience | 410 lei

Kunz este senzațional. Tehnica și interpretarea lui sunt nepământene”, scria The Herald despre prestațiile uimitoare ale muzicianului, plasat de BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti ai viitorului.

Eduard Kunz a cântat alături de cele mai renumite orchestre la nivel mondial, peste 70 la număr,  printre care London Philharmonic Orchestra la Royal Albert Hall, toate orchestrele BBC (Symphony, Concert, Philharmonic, Scottish, Wales, Belfast), Royal Scottish Orchestra, Wales Opera Orchestra, Liverpool Philharmonic și Birmingham Symphony, The Philharmonic Orchestra, Orchestra Halle și London Music.

Eduard Kunz, pianistul îndrăgostit de România

Eduard Kunz a avut nenumărate turnee în România, unde a adus un pian Yamaha CFX de la Berlin Philharmonie, atât în recitaluri, cât și alături de Alexandru Tomescu. Alături de violonistul român a avut turnee cu lucrările integrale pentru pian și vioară de Prokofiev și Enescu.

Violonistul rus este co-fondatorul Kunz Piano Academy din Brașov, eveniment desfășurat de două ori pe an, alături de tineri din întreaga lume, pentru o săptămână de masterclass-uri publice.

Eduard Kunz la radio

În activitatea sa, Kunz a colaborat cu dirijori precum Tugan Sokhiev, Cristian Mandeal, Edward Gardner, Gerard Schwarz, Lothar Koenigs, Garry Walker, Clark Rundell, Mark Stephenson, Alejandro Posada, Josep Caballe Domenech, Alexander Joel, Andrés Orozco-Estrada, Barry Wordsworth și David Angus.

Înregistrările radio ale lui Eduard Kunz includ Concertul dublu de Mozart cu BBC Scottish Orchestra, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră de Beethoven și Concertul nr. 1 de Ceaikovski cu Orchestra din Irlanda de Nord, Concertul nr. 2 de Rahmaninov cu BBC Concert Orchestra Londra, cât și Rapsodia pe o temă de Paganini de Rahmaninov cu Deutsche Symphony Orchestra și BBC Symphony Orchestra.

A înregistrat concertul în La minor de Edvard Grieg cu Gnessin Virtuosi, 8 programe de recital solo pentru BBC Radio 3 și mai multe programe pentru radiouri precum Deutsche Cultur, Radio France și Orfeus.

Cine este Eduard Kunz

Eduard Kunz (42 de ani) s-a născut la Omsk, Siberia, și a studiat la Școala Gnessin pentru copii supradotați din Moscova, apoi la celebrul Conservator Național de Muzică P. I. Ceaikovski de la Moscova. A obținut diploma de masterat cu distincție și medalie de aur pentru performanțele sale, la Royal Northern College of Music din Anglia, unde a studiat cu Norma Fisher și Mark Ray.

A obţinut nu mai puţin de 13 Premii I la importante competiții internaționale.  În 2007 a câștigat Premiul I la Concursul Internaţional George Enescu, acesta fiind momentul în care pianistul s-a apropiat mult de România.

Be the first to comment on "Eduard Kunz, concert de pian la Palatul Bragadiru. Pe urmele unui pianist nepământean"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.