Educație sexuală pe înțelesul adolescenților, disponibilă gratuit într-o aplicație de mobil

Credit foto: Ron Lach/Pexels.com

Share This:

După ce au fost refuzate decenii la rând în școlile din România, pe motiv că nu sunt potrivite copiilor și adolescențior, orele de educație sexuală sunt disponibile pe o aplicație de mobil. Mă gândesc că excesul de pudoare al unei națiuni este direct proporțional cu lipsa ei de informare pe tema sănătății sexuale. Iată de ce, apariția aplicației Myra ar putea deschide drumul unei noi abordări în procesul educațional al tinerelor generații.

Prima aplicație mobilă de educație pentru sănătate sexuală în limba română a fost botezată Myra. Disponibilă gratuit pe App Store și Google Play, Myra a fost lansată de Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS).

Aplicația oferă utilizatorilor informații despre relații, contracepție, sexualitate, sarcină, fertilitate și infecții cu transmitere sexuală. Myra este o aplicație all in one, utilă tuturor utilizatorilor de peste 15 ani, atât pentru tineri, cât și pentru persoanele adulte.

Educație sexuală în aplicație – ce te învață Myra

Myra este un ghid virtual util tinerilor pentru o dezvoltare sănătoasă”, spun reprezentanții organizației neguvernamentale SECS.

Cu ajutorul aplicației, tinerii pot lua decizii bine informate, pot adopta comportamente sănătoase și își pot menține sănătatea sexuală. Myra vine în sprijinul tinerilor cu o gamă completă de teme și instrumente de educație sexuală, fiind concepută pentru a combate concepțiile greșite, informațiile incorecte sau alte probleme legate de sănătatea sexuală.

Educație sexuală, gratuit în Myra App

Aplicația include rubrici dedicate, precum Despre relațiile mele și starea de bine, (Cred că) sunt însărcinată, Corpul, igiena și sexul, un calendar al fertilității, precum și o secțiune cu contacte utile.

Educația și informarea corectă îi ajută pe tineri să se dezvolte sănătos și să ia decizii corecte, bazate pe studii și statistici reale, realizate de oameni competenți din domeniu. Lansăm aplicația Myra pentru că educația pentru sănătate sexuală este esențială într-o societate informată și sănătoasă”, a declarat Carmen Suraianu, directoarea executivă a SECS.

Ce facem fără educație sexuală

Specialiștii spun că lipsa educației sexuale ne poate provoca probleme de sănătate sexuală, inclusiv boli cu transmitere sexuală sau sarcini nedorite. Azi, cei mai mulți elevi din România nu au acces la educație sexuală în școli și licee, numărul cabinetelor de planificare familială este în scădere, iar accesul la mijloace de contracepție gratuite este limitat.

Perpetuarea acestei situații creează drame individuale și statistici alarmante. Aproape un sfert dintre mamele minore din Uniunea Europeană sunt din România, rata avorturilor din țara noastră este una dintre cele mai mari din Europa, iar mortalitatea maternă este dublă în comparație cu media Uniunii Europene”, mai spun reprezentanții organizației.

Ce învață azi copiii la școală (pagina următoare)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.