Ei „îs mai cu moț”. Primul județ din țară care ia măsuri ferme împotriva răspândirii COVID-19

Credit foto: Instituția Prefectului Maramureș/Facebook

Share This:

A venit timpul să mai și punem piciorul în prag! Pesemne că așa și-au zis cei care conduc județul Maramureș înainte să anunțe că ei fac propriile reguli pentru stoparea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Concret, prefectul județului, Nicolae Silviu Ungur, a decis ca din 25 martie și până la 15 aprilie 2020 să interzică și pe timpul zilei deplasările fără rost în toate localitățile din județ. În acest moment, prin ordonanța militară nr. 2/2020, în vigoare la nivel național, restricțiile de deplasare sunt valabile doar pe timpul nopții.

Astfel, cei care sunt prinși că circulă în intervalul orar 6.00 – 22.00, trebuie să aibă un motiv intemeiat pentru care fac asta: fie merg la serviciu, fie la cumpărături, fie fac sport pe lângă casă, fie au o urgență medicală.

Așa este structura cetățenilor din județul nostru, nu doresc să nu se întâlnească, nu doresc să nu socializeze, nu doresc să stea în grupuri mai mici de 3. Avem o problemă din acest punct de vedere și am considerat că riscul este mult prea mare”, a explicat prefectul la Digi24.

Mai mult, persoanele de peste 60 de ani își vor putea face cumpărăturile doar în intervalul orar 7.00 – 11.00.

Toate aceste prevederi se regăsesc în Hotărârea nr. 14/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, întrunit luni seară.

Se pare că prefectul județului Maramureș a cedat la insistențele președintelui Consiliului Județean, Gabriel Zetea, care i-a cerut să ia niște măsuri mai aspre.

Sunt curios dacă vor fi luați de urechi sau aplaudați de cei „de la centru”.

Be the first to comment on "Ei „îs mai cu moț”. Primul județ din țară care ia măsuri ferme împotriva răspândirii COVID-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.