Elefantul Meu sau poveștile în care copilul tău e eroul principal

Elefantul Meu, povești personalizate pentru copii

Share This:

Am dezvoltat o relație aparte cu cartea, încă din copilărie, iar ăsta este meritul unui adolescent care nu s-a mulțumit doar cu adevărurile părinților. Însă, am devenit de-a dreptul vrăjit de lectură prin clasa a IX-a, când am „băut dintr-o sorbire” Pe culmile disperării de Emil Cioran. Abia peste ani aveam să înțeleg cât de toxică a fost acea carte pentru tânărul de liceu care eram. Dar am realizat pe loc ce izvor nesecat de informație descoperisem în citit.

Nu știu dacă pasiunea pentru lectură se transmite din tată-n fiu, dar mă bucur tare să văd că junior descoperă în fiecare zi o poveste care-l pune pe gânduri și îi stârnește imaginația. Acest băiat a început să citească înainte să știe cine e Spider-Man și să scrie înainte să descopere YouTube. Are 7 ani și principala lui preocupare (în afară de a dezmembra jucării LEGO) este să ceară cărți. Pe care le citește, de regulă, în ziua în care le primește.

Sincer, n-am mai fost într-o asemenea dilemă de când am aflat că există LEGO Ninjago. Cred că doar Kai, Jay și Lloyd (personaje Ninjago) mai pot rivaliza cu popularitatea pe care o au în casă Chat Noir, Ladybug, Carapace, Asterix și Obelix. Da, ăștia sunt eroii lui preferați din cărți.

Radu, Asterix și Obelix, trei prieteni la cataramă

Sunt atât de mândru de acest băiat, încât nu o dată m-am gândit să-i scriu niște povești în care să fie el eroul principal. (Mai inventam eu povești, seara înainte de culcare, pe care le uitam a doua zi).

Dar, acum nu mai e nevoie să inventez nimic, fiindcă am descoperit Elefantul Meu. Editura a scos pe piață o serie de cărți educative și personalizate pe gustul oricărui copil. Cărțile sunt scrise în asemenea manieră încât copilul tău devine eroul principal al poveștii. Pentru a intra în posesia uneia trebuie să o personalizezi cu întâmplări din viața lui.

Cum devine copilul tău eroul poveștii sale

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să intri pe www.elefantulmeu.ro și să alegi o poveste din multitudinea de cărți disponibile. Poveștile sunt scrise în funcție de preocupările și nivelul copiilor, așa că alege o istorioară care se potrivește cu vârsta copilului tău.

Introdu numele copilului în căsuța indicată în formular, pentru ca el să devină, astfel, eroul principal al poveștii. Mai adaugă un personaj în poveste (poate fi un frate/soră sau un prieten/coleg de-al copilului) și locul în care începe povestea (casa, locul de joacă, grădinița/școala, parcul de aventură etc – oricare dintre locurile pe care el le îndrăgește și pe care le poate recunoaște numaidecât).

Urmărește filmulețul de mai jos pentru detalii!

Poveștile educative de la Elefantul Meu sunt construite în jurul celor mici, care devin eroii unor aventuri extraordinare. Ei pot călători în jurul lumii, pot lupta cu zmei pentru eliberarea prințeselor, pot decoperi locuri de basm și se pot familiariza cu noțiuni precum Binele, Cinstea, Adevărul, Curajul. Cât de cool e asta?

Cadoul perfect de Crăciun

Cred că, odată cu apariția acestor cărți personalizate, mulți dintre noi am scăpat de dilema alegerii cadourilor de sărbători. Cei care aveți copii știți foarte bine la ce mă refer. Și dacă obișnuiați să cumpărați și cărți, pe lângă mormanele de jucării LEGO, copiilor prietenilor, nepoților sau celor din familie, poveștile personalizate de la Elefantul Meu sunt cea mai bună alegere.

Pentru cei care aveți copii de 10 ani+ am și o recomandare: cartea Comoara, scrisă de Zuzana Pospíšilová, dar personalizată pentru fiecare copil în parte. Povestea, care îi captează pe copii și datorită ilustrațiilor realizate de Iveta Autratová, se concentrează în jurul unui grup de prieteni, adolecenți care vor să experimenteze aventura.

Comoara, de Zuzana Pospíšilová

Ei caută o comoară, însă avantura lor este întreruptă de un nou coleg de clasă care îi „bulversează” pe toți. Prin urmare, pedepsirea noului coleg devine prioritară pentru puști, în locul căutării comorii. Ce se va întâmpla cu eroii din poveste și ce lecție vor învăța ei… ei bine, aflați din paginile cărții. Spor la lectură!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.