Eleva-mamă din Vaslui: „Eram gura satului, dar n-am vrut să-mi las copilul”

Credit foto: Facebook/Maria Palimaru

Share This:

Miracol, miracole. Substantiv neutru: Fenomen supranatural, minune; fapt, fenomen uimitor, extraordinar (cf. DEX). Miracolele există. Ele se petrec cu voia sau fără voia noastră. La Vaslui, el poartă un nume de fată: Maria Elisa, eleva-mamă care a promovat Bacalaureatul cu o medie de invidiat. Știu. Unii veți spune: „O depravată!”, „O nenorocită!”, „O zdreanță!”. Dar înainte de a pune astfel de etichete, aruncați un ochi peste cifrele de mai jos:

Circa 250 de fete minore din județul Vaslui rămân gravide în fiecare an. Cam 95% din ele fac avort sau își abandonează pruncii în maternități sau în tomberoanele de gunoi. În jur de 90% din ele nu au nici măcar opt clase, iar cele care sunt la liceu, abandonează școala după ce nasc.

Maria Elisa Pălimaru sparge toate tiparele. În ciuda erorii capitale de a naște la o vârstă atât de fragedă, fără a fi căsătorită și fără vreo idee despre cum va arăta viitorul copilului ei, eleva-mamă din Vaslui are meritul că a înțeles ce o așteaptă. A ales să păstreze copilul și să-și termine studiile. Pentru Amelia Nicoleta, în vârstă de 7 luni, trebuie să meargă acum până la capătul pământului.

Nu știu ce-a fost în capul ei când i s-au aprins călcâiele în ultimul an de liceu. Dar știu ce simte acum, căci a avut bunăvoința să-mi răspundă la telefon. Iată ce mi-a declarat!

Sunt copleșită de situație și de aprecierile pe care le-am primit. Acum un an eram gura satului, toți mă blamau. Nu a fost ușor să trecem peste asta, peste răutățile celor din jur. Dar n-am vrut să-mi las copilul. Toată lumea credea că mi-am ratat viața și mă vedea la cratiță, cu copilul în brațe. Dar, cu ajutorul părinților, cu cel al tatălui fetiței mele, am reușit să o scot cumva la capăt. Nu m-am gândit nici o secundă să renunț la copil sau la școală. Le-am ales pe amândouă”, a declarat Maria pentru danbrumar.ro.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.