Elevii români au câștigat finala Campionatului de Robotică din Coreea de Sud

Share This:

Trei echipe de tineri specializați în Robotică au uimit juriul de la campionatul din Coreea de Sud, după ce și-au adjudecat majoritatea premiilor în cadrul competiției. Puștii din România, elevi de liceu și de școli gimnaziale și parte a programului Asociției „Nație prin Educație”, au câștigat cele mai importante premii, medalia de aur și Winning Alliance Award.

Cea mai prolifică echipă românească, AutoVortex, a făcut echipă cu alt grup de elevi români, Quantum Robotics, alături de care a câștigat finala Campionatului de Robotică. Din echipa AutoVortex face parte și fiul fostei prezentatoare TV Dana Războiu, care a a distribuit pe Instagram o fotografie cu Victor, alături de proiectul expus în Coreea.

Victor, în prim plan, e fiul Danei Războiu

Având în vedere că asociația și proiectul din România au apărut tocmai datorită lui Victor, pasiunii lui și dorinței mele de a le da și altor copii șansa de a face robotică la noi în țară, sunt cu atât mai bucuroasă când Victor și echipa lui câștigă în afara țării o recunoaștere a faptului că românii sunt foarte buni la inovație și creativi până și într-un domeniu în care învățământul românesc nu oferă pregătire. După această performanță, mai mulți copii mi-au scris că sunt foarte motivați de succesul celor de la AutoVortex”, a declarat Dana Războiu, care este fondatoarea Asociației „Nație prin Educație”.

Învingătorii

Dana Războiu are doi băieți, Victor (13 ani) și Marc (9 ani). Primul este rodul căsniciei cu un fost ministru al sănătății – Ovidiu Brânzan. Cei doi s-au despărțit în 2005. Marc a venit pe lume în urmă cu nouă ani, din căsnicia cu omul de afaceri Bogdan Enoiu.

După ce a activat ca prezentator al Știrilor de seară de la TVR, Dana Războiu s-a retras din televiziune în urmă cu mai bine de opt ani, pentru a avea grijă de fiul ei Marc. Mezinul a fost diagnosticat atunci cu o malformație la aortă și a avut nevoie de toată atenția ei.   

În ultima vreme, cei doi soți au avut niște neînțelegeri și s-a zvonit că sunt pe punctul de a divorța.

Nu suntem divorţaţi. Mă gândesc la copii şi la ce am de făcut ca să le fie lor bine. Dacă lor le e bine şi mie îmi este bine. Sunt foarte dezamăgită de el şi de felul în care îmbătrâneşte. Face 60 de ani şi cred că este o vârstă la care ar trebui să ai mai multă înţelepciune. Sunt cu 17 ani mai tânără decât el, dar pentru unii bărbaţi tot nu e suficient. Au relaţii cu femei cu 30 de ani mai tinere. E o suferinţă asta pentru mine”, a spus Dana Războiu la Antena Stars.

Vorbind cu click.ro, Dana Războiu a declarat că își acordă o săptămână de răgaz pentru a lua cea mai bună decizie în cee ace privește divorțul.

Zilele acestea voi stabili ce decizie am să iau. Săptămâna aceasta va fi destul de importantă pentru mine”, a spus jurnalista. 

Be the first to comment on "Elevii români au câștigat finala Campionatului de Robotică din Coreea de Sud"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.