Enel intră în rândul furnizorilor de gaze. Cât costă să te încălzești de la Enel Gaz

Share This:

Compania de electricitate Enel a intrat de azi pe piața furnizării de gaze naturale către consumatorii casnici. Oferta lansată de furnizor acoperă toată România și vine sub forma unui abonament cu o valabilitate de 24 de luni. Exact ca la telefonia mobilă, consumatorii casnici se pot porta în rețeaua Enel Gaz, pentru a beneficia de ambele servicii – energie electrică și gaze naturale.

Suntem mândri și încrezători în legătură cu intrarea Enel pe piața de furnizare gaze naturale pe segmentul de clienți rezidențiali din România, întrucât obiectivul nostru este să simplificăm viața clienților, să le oferim predictibilitate și o interacțiune îmbunătățită cu furnizorul de utilități, punând la dispoziția acestora expertiza noastră dovedită și același angajament pentru calitate care ne diferențiază pe piața de energie. Enel își propune să devină furnizorul preferat de energie electrică și gaze naturale al românilor din toată țara”, a declarat Michele Grassi, director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

Cei de la Enel sunt entuziasmați după lansare, e normal, dar haideți să vedem cât de avantajoasă e oferta lor! Enel Gaz propune viitorilor săi clienți un pachet de servicii la tarife ceva mai mici decât cele oferite de concurență. E o practică firească pentru un nou intrat în piață. Începând cu această lună, consumatorii casnici au parte de un preț de furnizare a gazelor naturale de 0,07 lei/kWh, cu un abonament de 0,3 lei/zi/loc de consum. La acest preț al gazului se adaugă componenta reglementată încă de stat: transportul gazului (0,012 lei/kWh) și distribuția gazului (tariful diferă în funcție de zona în care se află locul de consum). La toate aceste tarife se adaugă valoarea accizelor și TVA.

Având în vedere că producția internă de gaze naturale a fost liberalizată de la 1 aprilie 2017, tarifele pe care le prestează Enel Gaz în prezent pot suferi modificări. Conform frunizorului, prețul de furnizare se poate modifica atunci când apar evenimente pe piața gazelor care nu pot fi prevăzute sau controlate de acesta. De exemplu, prețul gazului pe piața liberă s-ar putea scumpi considerabil, motiv pentru care și tarifele furnizorului să necesite ajustări.

În situația în care clientul nu acceptă noul preț de furnizare al gazelor naturale, acesta va putea solicita denunțarea contractului printr-o notificare prealabilă de 21 de zile. Noul preț se aplică începând cu următoarea perioadă de facturare, afară de cazul în care clientul își exercită în mod expres dreptul de denunțare unilaterală a contractului”, spun reprezentanții Enel Gaz.
Servicii de asistență pentru centralele de apartament

Pe modelul implementat déjà în cazul contractelor de electricitate, Enel Gaz va furniza și servicii de asistență pentru instalații și centralele de apartament.

Enel Asistență Gaz este un serviciu cu valoare adăugată care le asigură clienților rezidențiali verificarea instalației de utilizare a gazelor naturale și două intervenții anuale legate de evenimente la instalațiile de alimentare cu gaz care necesită intervenții de urgență. Clienții vor beneficia de asistență din partea echipelor tehnice specializate și autorizate să identifice avariile sau defecțiunile și să efectueze reparațiile necesare. Cost suplimentar: 11,5 lei pe lună.

Enel Asistență Gaz + include ca serviciu adițional și verificarea la doi ani a centralelor termice pe gaz cu o capacitate de până la 35 KW. Timpul de intervenție pentru rezolvarea unui incident prevăzut în pachetele Enel este de maxim patru ore în zona urbană și maximum șase ore pentru zona rurală. Cost suplimentar: 23,03 lei pe lună.

Cum îți schimbi furnizorul de gaze naturale afli din documentul PDF de mai jos

Schimbarea_furnizorului_de_gaze_naturale_-_clienti_finali (2)

Citește și: 

Cum și de ce să-ți schimbi furnizorul de energie electrică

Cum faci contorizare separată la energia electrică

În ce cazuri e obligatoriu să ne punem detectoare de gaze
kalapod.ro

6 Comments on "Enel intră în rândul furnizorilor de gaze. Cât costă să te încălzești de la Enel Gaz"

  1. Cam la ce pret este distributia pentru predeal? Unde ajunge pretul final?

  2. carmen ghindeanu | 7 februarie 2018 at 11:37 | Răspunde

    BUNA ZIUA SUNT FOARTE INTERESATA,TRAIESC GREU,AM UN FIU CU DIZABILITATI,O MAMA BATRINA BOLNAVA IAR EU PINA LA PENSIOARE MAI AM DE ASTEPTAT 6 ANI,NU AM LOC DE MUNCA.

  3. carmen ghindeanu | 7 februarie 2018 at 11:39 | Răspunde

    astept detalii despre costul facturiilor la energie si gaze

  4. va rog o oferta pt.mutarea contractului de gaze la enel ce preturi aveti dv.ex.pt.100mc un pret total ,va multumesc.

    • Domnule Dumitru, cu toată stima, eu nu sunt Enel. Eu am scris despre Enel. Acest informații le puteți afla de la furnizor. Oricum, pentru a vă putea oferi un răspuns orientativ trebui să-mi spuneți măcar în ce județ locuiți, căci tarifele nu sunt la fel.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.