Compania E.ON a lansat în România serviciul E.ON Flash, dedicat consumatorilor interni care doresc să-și schimbe furnizorul de energie electrică și/sau gaze naturale. Noul serviciu este exclusiv online și, conform oficialilor E.ON, toată procedura durează câteva minute. Platforma online a fost creată în contextul liberalizării prețului la energia electrică (la 1 ianuarie 2018 vor dispărea tarifele reglementate, iar românii trebuie să-și negocieze cu nou contract, la un alt tarif, cu compania pe care și-o dorește) și al liberalizării prețului de achiziție a gazelor naturale din producția internă (în vigoare din 1 aprilie 2017).
Pe această nouă platformă, E.ON vine cu pachete de servicii (gaze naturale plus electricitate) personalizate în funcție de nevoile de consum ale abonaților. Unul dintre pachetele pe care compania le propune este 12 Egal Dual, care asigură predictibilitate în ceea ce privește costurile cu energia pe 11 luni în avans. Ce înseamnă asta? Înseamnă că acest abonament propune consumatorului să împartă la 12 costurile cu energia și îi permite să achite aceeași sumă, în fiecare lună, indiferent de consum. Această metodă de achitare a energiei s-ar putea dovedi în avantajul clientului, având în vedere că pe timp de iarnă cheltuielile cu încălzirea și de alimentare cu energie electrică sunt mai mari decât vara.
Conform E.ON, dacă optezi pentru abonamentul 12 Egal Dual (gaz plus electricitate), prin E.ON Flash, ai parte de: o singură factură pentru ambele servicii de utilități, o singură plată și un singur contract; 11 luni factura va avea aceeași valoare, indiferent cât consumi; știi exact cât te costă energia în avans pentru tot anul; procesul de schimbare a furnizorului de energie este gratuit; o singură regularizare, la ultima factură (din ultima lună), care poate fi negativă sau pozitivă.
Ceea ce rețin eu de aici, la modul pozitiv, este că ai același preț pentru gaze și curent (acela negociat/propus înainte de semnarea contractului). Având în vedere oscilațiile destul de mari, de cele mai multe ori în sus, ale prețului energiei pe piața liberă (de unde ne vom lua și noi energia, practic), e mai bine să am un preț fix vreme de un an. Dacă prețurile cresc (și cresc) în piața de energie, eu plătesc cât am negociat la început. Dacă prețurile scad (se întâmplă rar), e în defavoarea mea.
În perioada Crăciunului 2017, E.ON vine însă cu o ofertă și mai tare, la abonamentul 24 Egal (Electricitate și Gaz). La semnarea unui contract pe doi ani, compania îți garantează aceleași tarife la cele două servicii pe toată durata contractului. În plus, ai bonus 300 de lei în cont după prima factur emisă. Detalii AICI.
Abonamentele prin E.ON Flash se încheie pe o perioadă de un an, cu posibilitatea prelungirii la expirarea termenului. Formalitățile de contractare și de înnoire a contractelor se fac exclusiv online, fără cozi și depuneri de hârtii.
Cum funcționează E.ON Flash
Pentru a afla dacă și se potrivește acest gen de pachet de servicii, intră pe eonflash.ro și alege pachetul de energie care ți se pare cel mai atractiv. Cu ajutorul configuratorului online poți obține o estimare a plăților lunare în funcție de consumul mediu al locuinței tale. Dacă te-a convins și vrei să devii abonat, trebuie să introduci în platformă documentele necesare în vederea încheierii contractului. Ele pot fi fotografiate cu telefonul mobil și încărcate în aplicație (poză a cărții de identitate și poză a ultimei facturi de gaze și/sau electricitate). Documentele pot fi și scanate și transmise în format PDF.
Dacă nu știi încă ce vrei, poți obține consiliere de specialitate de la angajații companiei. În același timp, pe site ai o secțiune de chat online, unde poți obține informații diverse, de la cum să citești corect o factură, la procesul de schimbare a furnizorului de electricitate. E.ON Flash a devenit, în doar trei luni, o nouă companie licențiată pe piața concurențială pentru furnizarea de energie electrică și gaze naturale.
E.ON România nu e singura companie de pe piața internă care a venit cu pachete complete de energie electrică și gaze naturale. Bătălia pentru abonați este acerbă, având în vedere că de la anul toți consumatorii casnici trebuie să opteze pentru un furnizor de energie electrică și/sau gaze care îi oferă cel mai avantajos tarif și cele mai bune servicii. Nu e obligatoriu să-ți schimbi furnizorul actual, dacă ești mulțumit de el, însă vei fi nevoit să-ți renegociezi contractul, întrucât, de la 1 ianuarie 2018, companiile de curent vor cumpăra energie exclusiv la prețul existent pe piața concurențială.
Citește și:
Elel intră pe piața furnizorilor de gaze. Cât te costă să te încălzești de la Enel Gaz
Cât de ieftin e abonamentul E-Light de la Enel, față de cel monom cu rezervare
As dori să știu cât m-ar costa să îmi puneți dumneavoastră ceasu de curent și să-mi fac contract la dumneavoastra
Adresați-vă furnizorului de curent, nu mie. Nu am nici o legătură cu această activitate.