Epidemia de coronavirus. China a trimis primul avion cu ajutoare în Italia

Credit foto: dantomozei.ro

Share This:

Cu aprope 3.200 de morți, peste 80.000 de persoane îmbolnăvite și 61.500 de recuperări medicale, China își revine din șocul provocat de epidemia de coronavirus. Ba, mai mult, autoritățile chineze au transmis, cu un avion, ajutoare medicale pentru italienii infectați cu virusul ucigaș.

Un avion cargo cu o încărcătură cu materiale medicale în greutate de 26,4 tone a plecat, astăzi, de pe Aeroportul Internațional Xiaoshan din Hangzhou, cu direcția Italia, ca prim răspuns la sprijinul promis de China în cadrul dialogului telefonic purtat marți seara de miniștrii de externe chinez, Wang Yi, și italian, Di Mai, scrie jurnalistul român Daniel Tomozei-Dimian pe blogul său.

Conform presei chineze, transportul cargo cuprinde 4.556 pachete de materiale de salvare în caz de epidemie.

O parte dintre materialele medicale sunt donate de autoritățile provinciei Zhejiang și includ măști medicale, măști N95, halate, îmbrăcăminte de protecție, ochelari de protecție și mănuși din latex. O altă parte a fost donate de județele Qingtian și Wencheng, din provincie, cu importante relații economice cu parteneri din Italia.

Citiți mai multe pe www.dantomozei.ro!

Iată că această țară, comunistă și „îngustă” cum o cred unii, dă dovadă de omenie în aceste vremuri grele, prin care trece întreaga omenire.

Epidemia de coronavirus: 48 de cazuri confirmate în România

Îmbolnăvirile au înregistrat un regres în China, care a raportat doar 34 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 22 de decese, survenite la bolnavii care se aflau în stare critică în ultima săptămână.

Ceea ce a fost mai greu pare că a trecut în China. Cât privește Europa, greul abia acum vine și cu toții trebuie să fim tari și să ne îndreptăm privirea spre China și spre autoritățile de acolo. Nu va fi nevoie să-i rugăm să ne ajute, o vor face sigur din umanitate.

Be the first to comment on "Epidemia de coronavirus. China a trimis primul avion cu ajutoare în Italia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.