Estul întâlnește Vestul (nu sălbatic). Chirurgia cardiovasculară de top își dă întâlnire la București

Share This:

Evenimentul anului în chirurgia cardiovasculară de top începe joi, 26 septembrie 2019, la București. Cei mai importanți specialiști din Statele Unite ale Americii, Europa și România se reunesc la Congresul East Meets West 2019, care are loc în perioada 26-28 septembrie, la Hotelul Marriott din București.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, iar instruirea medicilor români în folosirea celor mai noi proceduri medicale din domeniul cardiologiei și chirurgiei cardiovasculare este obligatorie pentru salvarea cât mai multor vieți. În acest context, congresul se axează pe trecerea în revistă a celor mai noi tehnici minim invazive din domeniu: operații valvulare endoscopice și robotice, implantare de valve transcateter, prezentarea celor mai noi endoproteze folosite în bolile aortice, dar și workshopuri de formare în domeniu pentru tinerii medici specialiști.

Citește și: Propria dramă l-a inspirat să devină chirurg. Povestea lui Vasile Derevlean

Congresul East Meets West 2019 încurajează schimbul creativ de idei și oferă multiple posibilități de îmbogățire a cunoștințelor în domenii-cheie. Astfel, în cadrul workshop-urilor, specialiștii vor dezbate teme extrem de importante: chirurgia endovasculară și tehnici cardiovasculare minim invazive, chirurgia cardiacă minim invazivă, conceptele-cheie în tratarea pacienților cu ventricul unic.

„Este un moment științific deosebit, în care medicii români pot întâlni pentru câteva zile la București specialiști internaționali de prestigiu care prezintă împreună cu lideri de opinie din domeniu din România. Fiind un eveniment susținut de societatea internațională de profil, practic medicii noștri au privilegiul de a participa la o manifestare de același nivel științific ca un congres european sau nord american”, spune conf. dr. Victor Costache, președintele Societății Române de Chirurgie Endovasculară.

East Meets West 2019 este organizat de Societatea Română de Chirurgie Endovasculară și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, în parteneriat științific cu Societatea Internațională a Specialiștilor EndoVasculari, Academia de Știinte Medicale, Fundația Hasso Platner și Facultatea de Medicină din cadrul Universității Titu Maiorescu București.

În prima parte a deschiderii oficiale, joi, 26 septembrie 2019 (9:00-12:00), organizatorii au pregătit o nouă sesiune de Advocacy pentru Șansa la Viață a Pacienților cu Boli Cardiovasculare din România, deschiderea oficială a evenimentului urmând să aibă loc în cadrul conferinței de presă (12:00-13:00).

Evenimentul va avea loc la Hotelul Marriott din București, sala CONSTANTA.

Printre personalitățile prezente la deschidere enumerăm Diana Păun – Consilier Administrația Prezidențială, Vasile Ciurchea – Președintele CNAS, Prof. Alan Lumsden – Președintele Societății Specialiștilor EndoVasculari din Statele Unite ale Americii, Prof. Univ. Ioan Bondrea – rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, Nini Marcu – Vicepreședinte Medlife, Dr. Doris Andronescu -Director General Sanador.

Gazde vor fi Conf. Univ. dr. Horațiu Moldovan – Președintele East Meets West 2019 și Conf. Univ. Dr. Victor Costache – Președintele Societății Română de Chirugie Endovasculară. Mai multe detalii despre program și înscrieri găsiți pe pagina www.srcet.ro.

Be the first to comment on "Estul întâlnește Vestul (nu sălbatic). Chirurgia cardiovasculară de top își dă întâlnire la București"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.