FAKE NEWS. Chiar joacă Andy Garcia în rolul lui Brâncuși?

Share This:

Dacă v-ați revenit din șocul morții inventate a lui Mihai Constantinescu, aflați că Andy Garcia va juca, chipurile, într-un film despre viața lui Constantin Brâncuși. Cel puțin asta spune internetul care vuiește necontenit de pe la jumătate lunii septembrie. De fapt, e vorba de alt FAKE NEWS rostogolit pe rețelele sociale de oameni pentru care butonul SHARE ar trebui desființat.

E un sâmbure de adevăr aici, fiindcă în septembrie 2016, regizorul scoțian Mick Davis se lăuda în Adevărul că a definitivat scenariul pentru filmul The Sculptor, în care îl voia pe Andy Garcia în rolul lui Brâncuși. A scris atunci toată presa, a vuit tot netul, însă nimic. Proiectul a fost abandonat, filmul nu s-a mai făcut.

Asta e știrea de la care a pornit totul

În septembrie 2019, o serie de site-uri obscure și oameni din toată țara au preluat știrea din septembrie 2016 potrivit căreia Andy Garcia e gata să-i dea viață sculptorului român pe marile ecrane. Toate postările au linkuit articolul ziarului Adevărul din septembrie 2016. Oameni buni, cred că nu mai e o știre că se face filmul, ci mai degrabă că nu s-a făcut.

Și s-au pus românii pe distribuit rahatul ăsta de non-știre cu o înflărăcare rară. O domnișoară m-a impresionat până la lacrimi scriind pe Twitter că e mândră de faptul că e româncă datorită acestei mari realizări a poporului român. Pfff. Mă faci să râd.

Și-au luat-o razna cu toții

Dar a pățit-o și domnul Iordăchioae, Daniel Iordăchioae, cunoscutul cântăreț și compozitor român. Domnia sa a avut și un mesaj plin de năduh la adresa regizorilor români, care nu s-au gândit să facă „un film despre Brâncuși, despre Poenaru, despre Paulescu, despre Ana Aslan”.

De ce colegii regizori fac filme despre bețivii, handicapații, decesele, țiganii și viața de 2 lei din România și nu despre marii eroi ai acestui neam? Filme firești, umane, nepropagandistice, neomagiale, dar, totuși, despre oamenii de valoare, că avem… slavă domnului!”.

E, aici trebuie să-i dau dreptate. Puteau face și ei niște filme de-astea, decente. Dar domnul Iordăchioae a rostogolit și el acest FAKE NEWS cu Andy Garcia. Săracu’, Andy. O fi sughițat toată luna septembrie.

Be the first to comment on "FAKE NEWS. Chiar joacă Andy Garcia în rolul lui Brâncuși?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.