Fed Cup 2019 Franța-România. Româncele ratează finala în mod dramatic

Credit foto: Cristina Hutu/AGO Vision Production

Share This:

România a ratat o ocazie rară de a ajunge pentru prima dată în finala Fed Cup la tenis după ce a fost învinsă în mod dramatic de Franța în semifinala disputată la Rouen (scor 3-2). Simona Halep și Monica Niculescu au făcut o pereche de vis împotriva Carolinei Garcia și Kristinei Mladenovic, dar au cedat în trei seturi: 7-5; 3-6; 4-6

Însă, marea învingătoare a acestei semifinale pentru România este Simona Halep (2 WTA) care s-a impus în ambele partide de simplu. Cea mai titrată jucătoare de tenis a României era pe punctul de a le învinge de două ori în două zile pe Karolina Mladenovic și Caroline Garcia. Echipa României de Fed Cup a decis să o arunce în luptă în partida de dublu, după ce cu mai puțin de trei ore înainte Simona câștiga greu în fața Carolinei Garcia.

Credit foto: Cristina Hutu/AGO Vision Production

Adversarele franțuzoaicelor vor fi jucătoarele din Australia, care s-au impus spectaculos, cu 3-2, în fața jucătoarelor din Belarus.

Fed Cup 2019 Franța-România. În jocul de dublu, echipa României de Fed Cup s-a bazat pe jocul în cross și pe serviciul Simonei Halep și pe prezența inspirată la fileu a Monicăi Niculescu, magistrală în momente-cheie ale partidei. Pentru Monica Niculescu, partida de dublu de duminică seară a fost singura jucată în această semifinală.

În schimb, Simona Halep venea după trei ore de chin în fața Carolinei Garcia, meci în care s-a impus cu 6-7; 6-3; 6-4. Sâmbătă, Simona Halep a învins-o cu puține emoții pe Karolina Mladenovic, în două seturi, scor 6-3; 6-1.

Credit foto: Cristina Hutu/ AGO Vision Production

Halep, Niculescu, Buzărnescu și Begu au fost la un pas de a depăși cea mai mare performanță a României în Cupa Fed din 1973. Atunci, echipa României de Fed Cup ajungea în semifinală, unde a fost învinsă de Africa de Sud.

Felicitări fetelor, felicitări Florin Segărceanu!

România a ajuns în semifinală împotriva Franței după ce a învins echipa Cehiei, de 11 ori campioană a Fed Cup și favorita acestei competiții. Adversara Franței va fi Australia, care a surclasat Statele Unite ale Americii în sferturi și Belarus în semifinală. Australia le are în lot pe Ashleigh Barty (9 WTA), Kimberly Birrel (164 WTA), Daria Gavrilova (58 WTA), Priscilla Hon (131 WTA) și Astra Sharma (102 WTA).

Be the first to comment on "Fed Cup 2019 Franța-România. Româncele ratează finala în mod dramatic"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.