Fețele disperării. Apoape 100 de refugiați din Siria și Irak și-au pus viața în pericol pentru a ajunge în Europa. Cum au fost salvați de români

Share This:

Disperare fără margini în Marea Egee. Aproape 100 de refugiați din Siria, Irak, Iran și Palestina, care s-au aventurat să înfrunte apele mării pentru un trai mai bun în Europa, au fost salvați de la o moarte sigură de polițiștii români de frontieră. Printre cei care fugeau din calea războiului se aflau și 21 de copii, cel mai mic având doar câteva luni. Sătui de orori, oamenii au strâns în grabă câteva lucruri personale și s-au urcat în câteva bărci pneumatice de mici dimensiuni cu care intenționau să debarce în Grecia. Polițiștii de frontieră români, care se aflau în misiune în cadrul Opreațiunii Maritime „Poseidon Rapid Intervention”, coordonată de Agenția Frontex, le-au sărit în ajutor.

refugiati1

Intervenția a avut loc la 18 mai și a implicat un echipaj de pe nava MAI 1104 a Gărzii de Coastă. Polițiștii s-au apropiat de ambarcațiunile pneumatice și i-au transbordat pe refugiați. Polițiștii au numărat 98 de persoane (21 de copii, 21 de femei şi 56 de bărbaţi). Unul dintre bărbaţi, care a acuzat probleme de sănătate, a fost preluat, împreună cu soţia şi cei doi copii ai lor, de o navă portugheză rapidă pentru transport de urgență la spital.

refugiati 2

„Poliţiştii de frontieră români au acordat persoanelor aflate la bordul navei asistenţă şi hrană, după care acestea au fost transportate în siguranţă în portul din Chios şi predate autorităţilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice”, spun treprezentanții Poliției de Frontieră.

Vezi VIDEO din timpul intervenției!De la începutul detașării în misiunea Frontex (martie 2016) nava Poliției de Frontieră Române MAI 1104 a efectuat un număr de 39 de misiuni, fiind implicată în 13 acțiuni de salvare și căutare pe mare. În total au fost identificate 13 ambarcațiuni gonflabile și au fost salvate 671 persoane aflate în dificultate în Marea Egee, dintre care 189 erau copii, 166 femei și 316 bărbați. Persoanele salvate proveneau din ţări ca Siria, Irak, Iran, Afganistan, Eritreea, Palestina.

Big LIKE pentru polițiștii de frontieră!

 

Be the first to comment on "Fețele disperării. Apoape 100 de refugiați din Siria și Irak și-au pus viața în pericol pentru a ajunge în Europa. Cum au fost salvați de români"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.