Firea premiază elevii de 10 de la Bac și Evaluare cu 1.000 de lei - Așa și pe dincólo

Firea premiază elevii de 10 de la Bac și Evaluare cu 1.000 de lei

Share This:

Elevii de 10 primesc ceea ce merită. Primarul general Gabriela Firea a propus Consiliului General premierea elevilor bucureșteni care au obținut medii de zece la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Consilierii Capitalei vor avea pe masă, luni, un proiect de hotărâre care vizează recompensarea fiecărui absolvent de clasa a VIII-a și de liceu cu 1.000 de lei. Elevii de 10 vor fi premiați în cadrul unei gale de excelență a învățământului, care se va ține anual. Din datele furnizate de Ministerul Educației, 47 de elevi din București au obținut nota maximă la Evaluarea Națională. Alți 13 absolvenți de liceu au promovat examenul de Bacalaureat cu media maximă.

„Gala Premianților”, cum va fi numit evenimentul de recompensare a performanțelor școlare, va fi organizat în colaborre cu Proedus-Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret București. Cheltuielile necesare acoperirii acestui eveniment vor fi asigurate tot din bugetul Proedus.

La nivel național, nu mai puțin de 253 de elevi au luat 10 pe linie la Evaluarea Națională. La examenul de Bacalaureat, elevii de 10 au fost ceva mai mulți decât în alți ani: 78. Promovabilitatea la nivel național a fost de 68,1% în acest an la Bac. În Capitală, rata de promovabilitate a fost de 70,11%.

Citește și:

Eleva-mamă din Vaslui care a luat Bac-ul cu 9,96: „Eram gura satului, dar n-am vrut să-mi las copilul”.

Cum funcționează aplicația care taie cheful de chiul al elevilor. Totul despre catalogul digital.

Catalogul digital, scump în draci. Cât plătește lunar Robert Negoiță ca să trimită SMS-uri acasă părinților.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.