Gabriel Cotabiță: „M-a salvat intervenția unui om care știa să facă resuscitare”

Share This:

Artistul Gabriel Cotabiță (60 de ani) îi este recunoscător toată viața omului care l-a smuls din ghearele morții, anul trecut, în luna mai, când a intrat în stop cardio-respirator în timpul unui antrenament la sala de forță a unui hotel din București. A stat mai bine de trei săptămâni în comă, iar medicii îi dădeau puține șanse de recuperare.

Spre norocul lui, a fost descoperit la timp de managerul hotelului bucureștean, care l-a resuscitat până la sosirea medicilor de pe Ambulanță. „Eu am beneficiat de intervenția unui om care știa să facă resuscitare. Fără ajutorul managerului de la Hilton, eu n-aș mai fi ajuns nici în mașina salvării, nici la spital. Pentru mine, a fost o stare de neștiință, dar vreau să spun că pentru cei care au fost alături de mine, a fost cumplit, un dezastru. Oamenii trebuie să învețe să fie salvatori. Sunt câteva lucruri simple, pe care trebuie să le facă cu sânge rece și cu credința în Dumnezeu. Nu e nimic mai frumos decât să poți ajuta”, a spus Gabriel Cotabiță miercuri, la conferința de lansare a unui proiect de maximă importanță pentru orice român.

La un an de la această experiență, care era să-l coste viața, Cotabiță va participa la cel mai mare curs de resuscitare ținut vreodată, organizat de Societatea de Ambulanță București și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. În luna mai, cel mai probabil în ultimul weekend, Arena Națională va găzdui cea mai mare demonstrație de implicare civică din România, eveniment la care sunt așteptați peste 12.000 de voluntari.

Oamenii vor învăța de la profeșioniști tehnicile de resuscitare, care îi vor putea pune în situația de a salva de la moarte semeni căzuți pe stradă, aflați în stop cardio-respirator. Cu acest prilej, o echipă a Guinness World Records se va afla la București pentru a omologa această tentativă de record mondial. Detalii referitoare la cum te poți înscrie găsești în acest articol.

Fiica artistului, Eliza Cotabiță, a adăugat că va fi fără îndoială prezentă la cursul de resuscitare de pe Arena Națională. „Eu nu aș fi știut cum să reacționez dacă tatălui meu i s-ar fi întâmplat așa ceva lângă mine. Trebuie să veniți la eveniment, putem cu toții să fim salvatori”, este mesajul Elizei Cotabiță.

LIKE pentru un artist expcepțional!!

Citește și:

Românii, din nou în Cartea Recordurilor. Se caută 12.000 de curajoși care să participe la cel mai mare curs de resuscitare

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.