Gabriela Firea reinventează sportul. Distracție în slip lângă Catedrala Neamului

Share This:

Primărița Gabriela Firea e mai versatilă decât a lăsat să se înțeleagă atunci când a preluat mandatul. Edilul general al Capitalei a pozat într-un om intransigent, care nu acceptă jumătățile de măsură. Deși se declară susținătoare a activităților sportive în aer liber, Firea a suspendat din poignet proiectul Via Sport de pe șoseaua Kiseleff.

Motivul invocat a stârnit mânia tuturor celor care susțin sportul în aer liber. Dar, dacă primarul general nu agreează străzi închise și blocaje în trafic pentru „zece amețiți” care joacă baschet atunci cu toții ne-am conformat.

Ei bine, acum, Gabriela Firea nu mai e de aceeași părere. Primăria Capitalei tocmai a aprobat desfășurarea unui eveniment de weekend, în centrul orașului, care presupune suspendarea traficului. În 27 și 28 august, adică sâmbătă și duminică, pe Calea 13 Septembrie nu se va putea circula cu mașina.

Porțiunea afectată de restricții este de la Hotel Marriott spre bulevardul Libertății, pe sensul spre centru. Aici va fi amplasat cel mai mare tobogan cu apă din lume, pentru ca bucureștenii să defileze în slip chiar la doi pași de Catedrala Mântuirii Neamului.

Pentru un om care nu prea face sport nu e o știre de senzație. Dar pentru cei cărora li s-a refuzat distracția de weekend de pe Kiseleff e o veste cam nasoală. Evenimentul ăsta ne arată clar cum cântărește primarul general interesul bucureșteanului de rând, care aprecia foarte mult proiectul Via Sport. Probabil că pe 13 Septembrie nu circulă nici un gipan de la partid. Altfel nu-mi explic cum de a scăpat acest proiect de ochiul vigilent al primăriței noastre.

Water Slide este numele toboganului, care are o lungime de 330 de metri. El va fi amenajat chiar pe șosea, pe segmentul mai sus amintit. Traficul rutier va fi permis pe Calea 13 Septembrie doar în sensul spre Hotel Marriott. Trei ore de dat pe tobogan costă 35 de lei.

În cazul în care vă interesează și vreți să mergeți, iată niște detalii. Biletele se pot cumpăra de pe site-ul citywave.ro sau, în zilele evenimentului, la intrare. Odată cu biletul veți primi și colace, pentru a aluneca în voie. Nu vă trebuie îmbrăcăminte specială. P

uteți purta tricoruri sau bustiere, pantaloni scurți sau slipi, iar în picioare e suficient să aveți sanadale sau șlapi. Îmbrăcămintea și accesoriile care ar putea zgâria sau tăia instalația de alunecare sunt interzise. Poate merge și Gabriela Firea.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.