Ghid de supraviețuit în România lui Dragnea și Dăncilă

Captură video recorder.ro

Share This:

Unii rezistă, în piață sau pe baricade. Alții nu mai pot. Le-a ajuns atâta #rezist. Mie, unul, sigur mi-e de ajuns. Nu sunt cine știe ce revoluționar, dar sunt un român cu drepturi. Pe care m-am săturat să le tot cer. Obligațiile mi le îndeplinesc, drepturile doar le invoc. M-am săturat. Nu mai cred în România. Poate nu sunt singurul. Tocmai de aceea am întocmit un ghid de supraviețuit în România lui Dragnea și Dăncilă. Dacă nu ți se va părea de-a dreptul imbecil, atunci sunt mari șanse să-l găsești folositor.

Pasul 1. Nu mai urmări nici un post de știri din România! De fapt, ai face bine să le scoți din grila de programe, fiindcă nu pierzi nimic important. Decizia asta te-ar putea cruța de o boală de inimă. Cum zicea ultramaratonistul Andrei Roșu într-un interviu, se va găsi mereu cineva care să te pună la curent cu ceea ce se întâmplă în țară.

Pasul 2. Rezumă-te la universul tău micro! Casă, serviciu, copii, ieșit la film, plimbări în parc, spălatul mașinii etc. Sigur, ai toate șansele să te lovești de imbecili imediat ce ieși din casă. Zâmbește în barbă și mergi mai departe! Confortul tău psihic e mai important.

Pasul 3. Redu cât de mult poți interacțiunea cu instituțiile statului! Dacă deții proprietăți sau afaceri e, într-adevăr, imposibil. Dacă nu, nici să nu-ți dorești să ai. Fac ei tot posibilul să-ți facă viața un calvar.

Pasul 4. Agonisește cât îți permit capul și brațele să produci și trimite-ți copiii să studieze în străinătate! Și în Ungaria e ok, că-i mai aproape. Apoi încurajează-i să rămână acolo! Nu e loc pentru ei în țara lui Dragnea și a urmașilor lui. Știu, veți spune că Mihai Viteazu n-ar fi gândit niciodată așa. Ghinionul nostru e că n-avem nici in Mihai Vodă prin preajmă.

Pasul 5. Detașează-te complet de „conflictul” vârstnici – noua generație! E o mizerie creată artificial de cele două tabere în războiul lor pentru putere. Pensionarii și asistații social nu greșesc cu nimic când cer o viață mai bună pentru ei. Însă, spre deosebire de clasa muncitoare, activă, ei cred că banii care li se cuvin cresc în copaci. Ăsta e nivelul. Cred cu tărie că vârstnicii au fost manipulați grosolan și că nu li s-a explicat corect cum îi afectează pe copiii și pe nepoții lor aceste majorări artificiale de venituri.

Dacă ai lua un pensionar deoparte și l-ai întreba: ești de acord să iei de la gura copilului tău, care muncește pe brânci, ca „sclavul”, în „multinaționalele lui Soros” ca să ai tu o pensie mai mare? Ai să vezi că răspunsul va fi nu. Ceea ce nu înțeleg pensionarii și asistații social este că acea sută de lei în plus nu le schimbă radical viața. În schimb, măsurile fiscale populiste și antieconomice afectează grav mediul de afaceri din România în care muncesc copiii lor. Nu pe Soros.

Pasul 6. Du-te la vot când ți se oferă această posibilitate, pentru care oamenii și-au dat viața de-a lungul istoriei. Ia cu tine cât mai mulți cunoscuți, prieteni, membri ai familiei! Votează așa cum crezi tu că e bine pentru tine și nu te lăsa influențat de televiziuni sau pomeni electorale! Dacă nu știi ce să votezi, întreabă-i pe cei tineri, căci al lor e viitorul, sau, după caz, pe cei bătrâni, că ei sunt mai înțelepți.

Pasul 7. Consolează-te cu ideea că „pe timpul lui Ceaușescu” era mai rău. Sigur, mulți dintre cei care lucrează azi pe „14 milioane după 40 de ani de muncă în grupa I” sau pe care nimeni nu vrea să-i „bage în servici” vor susține mereu contrariul. Autosugestia face minuni în multe situații. Așa că nu strică să-ți spui mereu că alții au trăit vremuri mai grele. Ghid de supraviețuit în România.

Citește și:

Când știi că ai nevoie de ochelari? Programează o consultație gratuită ca să afli!




Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.