Ghid Rabla pentru electrocasnice 2021 | Cum îți iei aparate noi cu reducere

Credit foto: Naomi Hébert/UNSPLASH

Share This:

Programul Rabla pentru electrocasnice 2021 a debutat cu câteva modificări față de anii trecuți. Principala schimbare se referă la faptul că în acest an programul se va derula etapizat. Românii vor putea solicita vouchere de reducere în 3 etape, în funcție de tipul aparatelor electrocasnice noi pe care vor să le cumpere. Aflați totul despre program din acest ghid Rabla pentru electrocasnice.

În al doilea rând, clasele energetice ale aparatelor electronice și electrocasnice au fost modificate. De acum, cele mai performante și mai puțin poluante electrocasnice disponibile pe piață au fost notate cu B (în loc de A+++).

În al treilea rând, românii vor putea achiziționa, în premieră, laptopuri noi, cu o subvenție de 500 de lei.

Ghid Rabla pentru electrocasnice: pașii necesari înscrierii în program și condițiile de accesare a voucherelor de reducere!

1. Înscrierea în programul Rabla pentru electrocasnice 2021

Accesează platforma online https://electrocasnice.afm.ro. Selectează butonul Înregistrare beneficiar și completează informațiile solicitate.

Completează toate câmpurile cu informațiile necesare și bifează căsuțele din formular. Selectează butonul Creează un cont nou. Vei primi un SMS cu un cod personal.

Introdu codul de activare pentru a finaliza înregistrarea și apasă butonul Activare cont.

Autentifică-te în aplicație utilizând adresa de e-mail și parola completate în cadrul formularului de înregistrare.

2. Ghid Rabla pentru electrocasnice: Autentificarea în aplicație

Selectează butonul Autentificare din partea din dreapta sus a aplicației. Introdu datele de autentificare în câmpurile prezentate E-mail și Parola.

Selectează butonul Autentificare.

3. Vizualizarea datelor completate în cadrul procesului de creare cont

După autentificare în contul personal, poți vizualiza datele completate apăsând pe pictograma cu numele propriu din partea dreaptă sus. Accesează opțiunea Profil.

4. Completarea datelor personale și atașarea documentelor necesare

După autentificarea în contul personal poți edita sau completa datele personale accesând secțiunea Profil. Pentru a edita datele, apasă pe butonul Editează profil.

În ecranul de editare profil se poate încărca copia scanată a Cărții de Identitate (CI) sau a Buletinului de Identitate (BI) și declarația pe propria răspundere a solicitantului. Procedura privind emiterea declarației se regăsește în acest Ghid Rabla pentru electrocasnice.

Toate datele, cu excepția CNP-ului, pot fi modificate. După efectuarea modificărilor, selectează butonul Salvează pentru a salva modificările efectuate.

În cazul încărcării copiei scanate a Cărții de Identitate (CI) aplicația va returna un mesaj de succes – Salvare efectuată cu succes. În fereastra de profil se va afișa mesajul Documentele sunt în curs de procesare.

După finalizarea procesării, aplicația va trimite un SMS cu rezultatul procesării.

5. Generarea declarației pe proprie răspundere

Declarația pe proprie răspundere a solicitantului necesară utilizării voucherelor se va genera prin accesarea butonului Tipărește declarație, după completarea informațiilor necesare din profilul de utilizator.

După selectarea butonului Tipărește declarație vei fi îndrumat să salvezi declarația pe dispozitivul tău.

Declarația trebuie imprimată, semnată, scanată și reîncărcată în contul tău de utilizator.

6. Schimbarea parolei

După autentificare, poți schimba parola atașată contului apăsând pe pictograma cu numele propriu din partea dreaptă sus și selectarea opțiunii Modificare parolă.

7. Ghid Rabla pentru electrocasnice: Generarea voucherelor

Generarea voucherelor se realizează din meniul situat în partea din stânga sus al aplicației.

Odată autentificat, vei selecta opțiunea Generează voucher din meniu. Vei fi redirecționat către pagina unde se pot genera voucherele.

Din lista Tip voucher vei selecta dispozitivul electrocasnic pentru care dorești generarea voucherului. Vei confirma prin bifă că nu ai datorii la bugetul local și de stat și apoi vei selecta butonul Salvează. Aplicația va genera voucherul și-l va afișa în pagină.

Generarea voucherelor se va face etapizat, în funcție de tipul apararatelor electrocasnice solicitate. Iată programul:

 • Etapa I: Mașini de spălat rufe/vase și categoria frigidere – 21 mai 2021, ora 10:00 – 3 iunie 2021, ora 23:59.
 • Etapa II: Televizoare, laptopuri și tablete – 4 iunie 2021, ora 10:00 – 17 iunie 2021, ora 23:59.
 • Etapa III: Aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare – 18 iunie 2021, ora 10:00 – 1 iulie 2021, ora 23:59.

8. Utilizarea voucherelor

Voucherele generate de utilizator vor fi activate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Acest lucru o să fie evidențiat în fereastra de afișare a voucherelor. După activarea acestora, voucherele se pot utiliza.

Este obligatoriu să încarci copia scanată a cărții/buletinului de identitate și declarația pe proprie răspundere până la momentul utilizării voucherelor. Neîndeplinirea acestei condiții va rezulta în imposibilitatea utilizării acestora la momentul efectuării tranzacției.

a. Utilizarea voucherelor în magazinele fizice

Voucherul se poate folosi în magazinele propriu-zise/fizice în două moduri:

 • prin prezentarea voucherului pe un dispozitiv mobil, din contul tău de utilizator, și citirea codului de bare de către comerciant (sau a codului de voucher efectiv).
 • prin imprimarea voucherului și prezentarea acestuia în format fizic (pe hârtie) comerciantului. Descărcarea voucherului se realizează prin accesarea butonului Descarcă din dreptul respectivului voucher. Apoi vei fi îndrumat să selectezi o locație unde va fi salvat voucherul pe dispozitivul personal.

b. Utilizarea voucherelor online

Voucherul se poate folosi în magazinele online prin copierea codului de voucher și lipirea acestuia (copy/paste) în câmpul pus la dispoziție în site-ul comerciantului.

Descoperă oferta eMAG la electrocasnice noi! (link afiliat)

Voucherele se pot utiliza o singură dată. Voucherele nefolosite vor expira după 15 zile de la data activării acestora de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Pentru a intra în posesia unui aparat electrocasnic nou, achiziționat cu subvenție de la stat, trebuie să cedezi un aparat vechi din aceeași categorie. Excepție fac mașinile de spălat vase, care pot fi achiziționate în urma predării oricărui dispozitiv electrocasnic vechi.

Ghid Rabla pentru electrocasnice 2021: Valoarea voucherelor din program

 • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasa energetică C;
 • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D;
 • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
 • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E;
 • 400 de lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E;
 • 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
 • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
 • 500 de lei pentru laptopuri;
 • 300 de lei pentru tablete.

2 Comments on "Ghid Rabla pentru electrocasnice 2021 | Cum îți iei aparate noi cu reducere"

 1. Multumesc mult pentru informatie!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.