Glumă proastă pe seama ministrului Lucian Bode: autoturism de serviciu cu spumă de memorie

Credit foto: Lucian Bode Facebook

Share This:

Un „raport nesecret” atribuit actualului ministru al Afacerilor Interne Lucian Bode a pus pe jar internauții. Documentul, distribuit pe pagina de Facebook Sindicatul Europol arată că oficialul ar fi cerut să i se atribuie o mașină de serviciu care să satisfacă nevoia sa de confort. Postarea s-a viralizat în doar câteva minute.

„Am onoarea să expun următoarele:

În temeiul faptului că sunt ministru de interne a doua oară într-un an, solicit să puneți la dispoziția SPP-istului pe care îl am desemnat ca șofer, un autoturism care să aibă bancheta din spate prevăzută cu spumă de memorie și arcuri înfășurate individual, pentru a nu resimți gropile din asfalt atunci când mă deplasez cu viteză pe drumurile țării pe care trebuia să le modernizez când dețineam portofoliul Ministerului Transporturilor.

Precizez că Volkswagen-ul Touareg care a fost implicat în accidentul pe care l-am produs pentru că am vrut să ajung mai repede la București, are bancheta din spate prea dură pentru somnul meu profund și există riscul de a mă trezi ursuz.

Față de cele de mai sus, rog dispuneți”, se arată în solicitarea către Serviciul de Protecție și Pază, atribuită ministrului Lucian Bode.

Ministrul Afecerilor Interne nu a oferit, încă, o reacție la această postare. Vom reveni imediat ce acesta va comenta „raportul”, care pare o glumă proastă.

Citește și: Ce face un șofer român la volan? Orice, în afară de a conduce mașina în siguranță

Lucian Bode și povestea porcului

Raportul buclucaș vine după o altă farsă care i-a avut în centrul atenției pe câțiva polițiști de la IPJ Giurgiu. Într-un document similar, un agent de poliție de la Serviciul Rutier i-ar fi cerut superiorului său un porc de Crăciun, „de 160 kg”, în baza unei ordonanțe din 2018. Cererea, depusă de polițist, a fost înaintată după ce acesta a fost păcălit de un coleg că angajații au acest drept, în funcție de vechime.

În urma farsei, minstrul Lucian Bode a dispus demiterea șefului Poliției Rutiere Giurgiu și cercetarea disciplinară a unui ofițer și a altor 5 agenți de poliție.

Este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul rutier Giurgiu. E o expresie foarte cunoscută și folosită foarte des în limba română: când o zbura porcul. Cred că această expresie i-a inspirat pe cei de la Poliția Rutieră Giurgiu”, a spus ministrul în conferință de presă.

Reprezentanții Sindicatului Europol au reacționat vehement:

Simțul umorului sau lipsa acestuia este indicatorul de inteligență al unui om. Iar în privința ministrului Bode avem dubii serioase văzându-i reacția pe acest caz. Satisfacția cu care a anunțat Bode că l-a zburat din funcție pe șeful Serviciului Rutier, ne-a lăsat impresia că a destructurat vreo rețea de crimă organizată sau că l-ar fi prins pe cel care a pus bomba la Arad. În realitate, anunțul acestuia reprezintă o adevărată cacealma, și asta pentru că ofițerului care exercita funcția de șef serviciu rutier îi expira oricum împuternicirea în 30 noiembrie însă, imediat după ce a văzut amploarea dată acestei glume, a solicitat din proprie inițiativă încetarea împuternicirii pentru această poziție, înainte de anunțul ministrului”.

***

Postarea vine la doar câteva zile după ce sindicatele polițiștilor au anunțat proteste în țară în cazul în care salariile personalului nu sunt majorate. Într-o scrisoare deschisă adresată tutror partidelor parlamentare, înainte de formarea coaliției de guvernare, polițiștii cereau drepturi salariale mai mari și alte beneficii.

În replică, ministrul Lucian Bode le-a dat asigurări că pretențiile lor vor fi cuprinse în proiectul de buget pe anul 2022.

La sfârșitul lunii august 2020, Lucian Bode, pe atunci ministru al transporturilor, a fost implicat într-un accident rutier provocat de șoferul care îi asigura transportul. Mașina de serviciu a demnitarului a depășit o coloană de automobile, pe linie continuă, pe DN 7, în dreptul localității Drăganul, județul Argeș.

Credit foto: YouTube/ DiarM666

Pe contrasens, mașina care îl transporta pe ministru a lovit o alta, care venea din sens opus, regulamentar. În octombrie 2020, Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General a dispus clasarea dosarului penal deschis în urma incidentului auto. În urma impactului, două persoane de origine poloneză, aflate în mașina care circula regulamentar, au fost rănite.

Be the first to comment on "Glumă proastă pe seama ministrului Lucian Bode: autoturism de serviciu cu spumă de memorie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.