Greva cetățenilor. Cine le cere romanilor să întrerupă lucrul până la abrogarea OUG

Credit foto: Dorin Constanda/Click!

Share This:

Românii sunt chemați la un protest fără precedent în istoria postdecembristă a țării. Indiferent de domeniul de activitate din care provin, cei care sunt împotriva ordonanțelor de urgență promovate de Guvernul Grindeanu se pot manifesta și altfel decât ieșind în stradă. Românii care spun nu hoției sunt sfătuiți să intre în grevă, în fiecare zi, până la abrogarea actelor normative contestate. Inițiativa aparține comunității civice de-clic, care a numit acest demers Greva cetățenilor.

Românii sunt sfătuiți să întrerupă lucrul, temporar și gradual, între 6 și 10 februarie. „Toată săptămâna ne vom opri din lucru, progresiv. În prima zi doar 5 minute, urmând ca vineri, 10 februarie, în ultima zi în care Guvernul poate retrage Ordonanța, să facem grevă toată ziua, inclusiv sub forma grevei japoneze”, se arată în demersul asociației, care a creat și o pagină web a acestui eveniment inedit. Calendarul imaginat de asociație pentru Greva cetățenilor este următorul:

  • Luni – 6 februarie 2017 – ora 12.00 – grevă 5 minute
  • Marți – 7 februarie 2017 – ora 12.00 – grevă 10 minute
  • Miercuri – 8 februarie – ora 12.00 – grevă 30 de minute
  • Joi – 9 februarie – ora 12.00 – grevă o oră
  • Vineri – 10 februarie – grevă toată ziua

Orice ai lucra, oriunde ai fi, oprește-te din muncă la ora 12.00 și afișează mesajul tău de nesupunere civică și protest împotriva abuzurilor puterii”.

Membrii comunității de-clic vor ca cei care se opun ordonanței de modificare a codurilor penale să facă mai mult de atât pentru a-și exprima indignarea. Românii sunt sfătuiți să le spună și celor din jur să le ia exemplul, mai ales colegilor de muncă.

„Convinge-i pe colegii tăi de muncă să ți se alăture. Vorbește cu familia, cu prietenii, cu vecinii și convinge-i să se alăture acestui demers de protest nonviolent! Poartă începând de azi o banderolă albă (pe care poți scrie Rezist)! Afișează în timpul grevei mesajul tău de nesupunere civică!”

De-clic.ro este  prima platformă de petiții, apeluri la acțiune și activism online creată exclusiv pentru România. Circa 300.000 de cetățeni au aderat la cel puțin una dintre cele 30 de initiațive ale asociației. Comunitatea de-clic a realizat chiar și un sondaj în care au solicitat părerea românilor în legătură cu cele două ordonanțe de urgență ale guverului. Din cei 12.000 de respondenți, 98,28% s-au declarat împotriva acestora. Mai multe informații despre acest sondaj aflați AICI.

UPDATE

Liviu Dragnea: „O să propun o soluție de stingere a conflictului pe care sper să o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă”.

Be the first to comment on "Greva cetățenilor. Cine le cere romanilor să întrerupă lucrul până la abrogarea OUG"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.