Grindeanu: „După ce demisionează Dragnea, demisionez și eu”

Sorin Grindeanu, un prim-ministru care îl vrea pe Liviu Dragnea afară din politică. Foto: gov.ro

Share This:

Premierul greu de demis Sorin Grindeanu a făcut declarații incendiare în această seară, în cadrul unei intervenții televizate susținute la Palatul Victoria. Șeful Guvernului i-a cerut lui Liviu Dragnea să demisioneze, act după care își va prezenta și el demisia. Iată principalele sale afirmații:

„Mă uit în ochii dumneavoastră și spun așa: oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine, pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt și voi fi PSD-ist. În momentul de față, Liviu Dragnea încearcă să confiște un întreg partid. Și asta se vede pentru că îi e frică de contactul cu marea masă a membrilor de partid. De un an de zile, repet, de un an de zile, acest partid nu a mai avut un birou permantent național”.

Domnul Liviu Dragnea, împotriva intereselor țării, împotriva propriului partid, a decis să dărâme un Guvern, pe care se lăuda acum ceva timp că el l-a pus. El, pe persoană fizică. Tot azi se va mai spune ceva. Că PSD a decis să depună moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Dintr-un simplu motiv, pentru că domnul Liviu Dragnea vrea tot mai multă putere”.

Voi rămâne membru PSD, indiferent ce spune domnul Liviu Dragnea, indiferent câte CEX-uri va organiza domnul fost pedelist Liviu Dragnea. Ce o să facă într-un final? O să ne excludă pe toți din partid, pe toți cei care spunem că partidul nu merge în direcția corectă? Nu cred că o să facă asta, pentru că, într-un  final, o să fie oprit de partid”.

„Eu am unde să mă întorc. Eu mi-am făcut școala la timp, fără să repet. Domnul Liviu Dragnea se agață disperat de funcții, în speranța că asta îl va salva de trecut. Asta este credința mea. Asta este puterea care îl mână în luptă. Președintele PSD trebuie să-și asume situația de criză în care a aruncat România. Pe care a trecut-o în derizoriu. De ce face acest lucru? Pentru că așa vrea. E singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic. Și, din păcate lucrurile acestea duc la această incertitudine, această destabilizare”.
Până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească bine și să-și asume responsabilitatea acestei crize. După ce demisionează el, demisionez și eu”.

„Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete. Eu zic să se mai gândească la acest aspect. E o minciună că sunt manevrat”.

Dragnea, revoltat că Grindeanu a schimbat stăpânul: „E o unealtă”

Da, Sorin Grindeanu e o „unealtă”. Spune Liviu Dragnea. De parcă până acum a fost băiat mare. Nici pomeneală. A fost unealta lui, a lui „el lider maximo”. Și bine își mai juca rolul. Acum, omulețul s-a trezit la realitate. Și-a dat seama că era doar de fațadă. Un premier de décor. Dar, în sinea lui știa asta de la început, dar îi place să se mintă. Și pe noi, de altfel.

Dar, ceea ce nu a înțeles niciodată Liviu Dragnea sunt cele două mari calități ale lui Sorin Grindeanu. Unu: e tânăr; Doi: e ardelean, și cu ardelenii nu e loc de mișmașuri dâmbovițene.

Este cazul clasic de tânăr vlăstar idealist, care își dă seama târziu cu cine s-a prins în horă. Spre deosebire de cei mai mulți dintre novici, Sorin Grindeanu a ales să se pună de-a curmezișul acestei politici parșive a „magistrului” său. Să dinamiteze partidul din interior, fiindcă oameni ca Liviu Dragnea nu trebuie să dispară doar din Partidul Social Democrat, ci din toată politichia românească.

Iată ce declara Liviu Dragnea astăzi:

Este clar că nu mai e el. El nu mai e el. În opinia noastră, Sorin Grindeanu este o unealtă. A cui ne este greu să ne dăm seama. Mulți colegi de-ai mei s-au uitat aseară la declarațiile lui. Toți au spus că parcă avea în spate ceva care îl obliga să spună cele lucruri. Era transformat total”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a mai vorbit și despre „o coordonare profesionistă” pentru susținerea lui Grindeanu.
„Încă odată PSD este sub asediu şi nu este sub asediu politic, pentru că nu am văzut în afară de o mică acţiune de sprijin din partea USR pentru Sorin Grideanu alte acţiuni politice. Nu-mi dau seama exact cine sunt cei care stau în spatele acestei acţiuni, dar este o coordonare profesionistă. După viteza cu care se organizează toate aceste acţiuni devine clar că nu este un plan făcut pe genunchi ieri sau aseară sau azi noapte. Nici eu, nici colegii mei, nu am bănuit că această intenţie anunţată şi acum o lună, că urmează o analiză, va stârni asemenea scandal”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Be the first to comment on "Grindeanu: „După ce demisionează Dragnea, demisionez și eu”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.