Guralivi și de nimic

Prima pagină a ziarului Adevărul de astăzi, 1 martie 2018

Share This:

Nu e nimic rău în a comenta deciziile autorităților, dacă ai dubii că acționează în favoarea ta. Ai câștigat acest drept în 1989 datorită unor oameni de dinaintea ta, care au avut tupeul să spună „Stop” cenzurii. Nu e deloc nepotrivit să te îndoiești de măsurile autorității, căci pot fi greșite. Nu uita, tot niște oameni le iau, iar oamenii pot comite erori, chiar dacă pretind că au intenții bune. Nu e imoral să critici, una sau mai multe decizii, dacă știi sigur că sunt idioate. Ai tot dreptul să le spui celor care te conduc că o fac prost și în defavoarea ta. Poți să te revolți de fiecare dată când autoritatea persistă în greșeală și prostie. Libertatea ta de exprimare nu poate fi îngrădită. Dar, dacă faci toate astea, fii consecvent! Și corect.

Despre ce e vorba în poveste, te vei întreba acum. Despre fățărnicie și neîncredere. Despre multă gargară pentru nimic. Despre revoltă nejustificată în urma unei măsuri excepționale, exagerată și, în esență idioată: închiderea școlilor și grădinițelor de stat din cauza „gerului”. Mii de oameni au comentat pe Facebook că nu au cu cine să-și lase copiii. Pentru unii, asta nu era o problemă. „Ce faceți cu ei când e vacanță?”, au replicat unii. Pentru alții, decizia primăriei e o idioțenie, la fel și soluția oferită. „Cum să-mi las eu copilul cu un asistent social în casă?”.

Până urmă ne-am descurcat. Nu fără sacrificii, e adevărat. Dar nici cu sprijin din afară. Din cele 150 de familii care au sunat la linia telefonică gratuită a primăriei pentru a solicita ajutor, doar una a cerut supraveghetor acasă. Celelalte au sunat doar pentru a se interesa cum și dacă funcționează acest serviciu. Gabriela Firea avea dreptate: „sigur veți găsi soluții în familie”. Și am găsit. Dar poate ar fi trebuit să ne mai spună ceva. Că suntem guralivi și de nimic.
Be the first to comment on "Guralivi și de nimic"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.