Guvernul italian, acuzat că umflă artificial numărul morților de coronavirus

Credit foto: National Cancer Institute/UNSPLASH

Share This:

În plină criză de coronavirus, un parlamentar italian, fost secretar de stat în Ministerul Culturii din această țară, aruncă bomba. Vittorio Sgarbi acuză guvernul că umflă artificial numărul morților de COVID-19 pentru a induce o stare de panică și teamă în rândul populației.

Demnitarul, membru al partidului Forza Italia, susține că personalul medical din spitalele italiene stabilește eronat drept cauză a morții infecția cu coronavirus în cazul celor mai mulți decedați.  

Nu se poate să declari mort de coronavirus un vârstnic care avea cancer în fază terminală”, susține Vittorio Sgarbi pe contul său de socializare. Parlamentarul a demarat o campanie virulentă pe Facebook, unde critică spitalele care declară moarte de coronavirus toate persoanele de peste 70 de ani care au suferit de boli grave.

Afirmațiile lui sunt confirmate și de Angelo Borrelli, șeful Departamentului de Protecție Civilă, care susține că de multe ori afecțiunea COVID-19 este depistată după moartea suferinzilor de vârsta a III-a.

Oamenii care au murit din cauza coronavirusului în Italia, care nu au prezentat alte boli, nu puteau fi decât două. Nu o spun eu, ci Institutul Superior de Sănătate”, declară Vittorio Sgarbi, care susține că toți ceilalți decedați au avut alte boli care le-ar fi pus capăt vieților oricum.

Pacienții testați pozitiv care au decedat au o medie de vârstă de 80 de ani – 80,3 ani, mai exact – și sunt cu precădere bărbați. Femeile sunt în proporție de 25,8%. Media de vârstă a persoanelor decedate este semnificativ mai mare decât în cazul celorlalți oameni testați pozitiv. Grupa de vârstă de peste 70 de ani, cu un vârf cuprins între 80 și 89 de ani. Cei mai mulți dintre acești oameni sunt purtători de boli cronice”, a declarat Silvio Brusaferro, președintele Institutului Superior de Sănătate, citat de agenzianova.com, la 13 martie.

Cine este Vittorio Sgarbi

Vittorio Sgarbi (67 de ani) este un politician, critic de artă și istoric italian care în 1996 a fost condamnat pentru că ar fi autentificat niște opere de artă false, sub pretextul că sunt semnate de pictorul și sculptorul Gino de Dominicis.

Politicianul este cunosc în Italia pentru abilitatea sa incredibilă de a schimba taberele politice, în funcție de interesele de moment. Unii l-au numit cel mai mare transformist din Italia, transformismul fiind definit drept o abilitate a unui om politic de a fi cooptat din Opoziție și transformat într-o voce puternică a Puterii.

Sau, dacă vreți o comparație grăitoare, și vă place fotbalul, e ca și cum Dinamo l-ar transfera pe Florinel Coman de la FCSB și l-ar folosi pentru a umili fosta sa echipă.

Vittorio Sgarbi are și istoric de edil local. Între iunie 2008 și februarie 2012 a fost primarul orășelului Salemi, din vestul Italiei. În prezent este primarul orășelului antic Sutri, situat la circa 50 km de Roma.

Be the first to comment on "Guvernul italian, acuzat că umflă artificial numărul morților de coronavirus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.