Handbal feminin: Cristina Neagu va juca doi ani la CSM. Ce salariu va avea la echipa Primăriei București

Share This:

CSM București anunță un transfer de senzație în handbalul feminin. Cea mai bună jucătoare a lumii, Cristina Neagu, revine în România pentru a juca la formația bucureșteană. Neagu a semnat deja un contract valabil doi ani cu fosta campioană a Europei la handbal feminin și va avea un salariu de 250.000 de euro pe an. Deși pare o sumă mică, în comparație cu salariile fotbaliștilor, pentru handbalul mondial leafa Cristinei este una dintre cele mai mari. Oficialii clubului muntenegrean Buducnost, unde evolua până acum, s-au luptat până în ultima clipă să o convingă să rămână. Însă, Cristina a ales cu sufletul să joace sub culorile unei echipe românești care are din nou planuri mari în Liga Campionilor.

“Sunt bucuroasă că mă întorc acasă, este prima oară când am şansa să joc la cel mai înalt nivel în oraşul meu natal. Unul dintre visele mele e să câştig Liga Campionilor cu o echipă românească şi cred cu tărie că am această şansă cu CSM Bucureşti”, a spus Cristina Neagu.

Votată de două ori cea mai bună jucătoare a lumii, Cristina Neagu va fi prezentată oficial clubului în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc la începutul lunii viitoare.
CSM București este finanțată integral de Consiliul General al Municipiului București, deci din bani publici. Bugetul echipei se ridică în acest an la circa 20 de milioane de lei, bani cu care CSM vrea să câștige din nou cea mai râvnită competiție în handbalul feminin.

Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive românce. Desigur, suntem mândri şi când echipe de renume ale lumii se bat să aibă sportivi români în componență, dar ştiu şi că nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta, şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Născută la 26 august 1988, interul stânga al României şi-a început cariera la Rulmentul Brașov (2006-2009), debutând la doar 18 ani în prima echipă. Un an mai târziu ea a fost convocată la echipa de senioare a României şi a făcut parte din echipa care a evoluat la Campionatul Mondial din Franţa. Între 2009-2013 Cristina a jucat pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, perioada în care a obţinut patru medalii de aur în Liga Naţională de Handbal Feminin. În 2014 ea a semnat cu ZRK Buducnost (Muntenegru), echipă cu care a câștigat Liga Campionilor EHF şi titlul de cea mai bună marcatoare a aceleiaşi competiţii.
kalapod.ro

Be the first to comment on "Handbal feminin: Cristina Neagu va juca doi ani la CSM. Ce salariu va avea la echipa Primăriei București"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.