Hei, am să-ți fac o ofertă pe care n-o poți refuza! Gelato Siviero Maria

Share This:

M-a inspirat Chinezu cu bingingul lui și m-am pus pe treabă. Pe mâncat gelato (nu înghețată, căci e altceva) și a ieșit ceva demn de cascadorii râsului. Mi-am dat seama că, ani de-a rândul, am refuzat acest desert fantastic, ca un prost ce sunt. În nimicnicia mea, am considerat întotdeauna că înghețata (pardon, gelato) e debușeul femeilor care suferă în amor. Când au o cădere în plan sentimental – buf! – în canapea, cu o găleată de înghețată în brațe. Nu e chiar așa. La fel ca berea cu popcorn, înghețata merge foarte bine în fața televizorului, la o cură cu seriale.

Așa că, la ceas de seară, dă fugă la Cora și „arestează” un litru de gelato Siviero Maria, cu cacao, ciocolată și alune de pădure! Trebuie să le mulțumesc și celor de la blogalinitiative.ro  pentru această idée, care m-au convins să fac ceva ce nu obișnuiesc. Adică maraton de seriale. A ieșit seară de binging memorabilă, pigmentată cu umor fin marca Cybill Shepherd și Bruce Willis (seria Moonlighting – Maddie și David), lacrimi de iubiri ratate (La usurpadora) și oferte de nerefuzat de la Nașul (The Godfather).

Când amesteci gelato cu o telenovelă care a făcut furori în România în anii 90 trebuie să te aștepți la cel puțin două lucruri. Unu: îți dai seama prea târziu că ai devenit dependent de intrigi și povești de iubire imposibile. Doi: constați că ai devenit dependent și de înghețată (scuze, gelato).

Fiindcă oferta Siviero Maria a fost de nerefuzat am trecut la alt „serial” care a făcut istorie. Mă rog, film artistic în trei părți – Nașul. În facultate obișnuiam să-l acompaniez cu whisky, pentru a intra în atmosfera gangsta. Recunosc, merge mai bine decât cu înghețată.

Dacă v-ați săturat de Bruce Willis cu rolul lui de superpolițist (care moare tot mai greu), atunci schimbați filmul. M-am amuzat copios cu câteva episoade din Moonlighting (Maddie și David), în care am descoperit un cu totul și cu totul alt actor. Și mai plin de viață. Enjoy!

Ce e gelato și nu e înghețata?

Cred că ar fi trebuit să fac această precizare încă de la început, dar m-am rușinat, fiindcă nici eu n-am știut care e diferența. Gelato, desertul specific Italiei, are un proces de fabricație ușor diferit decât al înghețatei. Conține mai mult lapte și mai puțină smântână (deci și mai puțină grăsime) și ouăle pot lipsi. Compoziția se amestecă mai încet, ceea ce o face mai cremoasă și mai puțin aerată decât înghețata (până la 50% mai puțin aer). Gelato poate fi mâncată la temperaturi mai ridicate decât înghețata, chiar imediat după ce o scoți din frigider.

Gelato Siviero Maria e unul dintre cele mai cunoscute branduri italiene, iar istoria acestei afaceri a început în 1958. Artizanul ei este Guglielmo Visani, care i-a dat numele soției sale, Maria. Deși o găsești destul de greu în supermarket (asta am constatat eu), cei de la Cora, Auchan, Billa, Selgros, Carrefour și Kaufland zic că o au mai mereu la raft. Se găsește în recipiente de 1.000 ml (circa 19,5 lei) și 150 ml (circa 5 lei).

Be the first to comment on "Hei, am să-ți fac o ofertă pe care n-o poți refuza! Gelato Siviero Maria"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.