I-am dat cu flit acestei tipe superbe și-mi pare rău de mor (Scurtcircuit)

Share This:

Azi i-am dat cu flit unei tipe superbe și m-am simțit ca un bou. Venise la redacție cu gașca să… să ce? Tocmai asta nu înțelegeam și m-a călcat pe bătături fiindcă m-a găsit la masă. Îndesam în gură două ciocănele de pui, în timp ce o ascultam pe Firea, live, cum ne închide școlile toată săptămâna. Am repezit-o, dându-i de înțeles că mă doare-n cot de ce-a venit, absolut neanunțată, să-mi tulbure liniștea. Aveam de hrănit hoitu’.

În acest timp, liderul grupului ne-a dezvăluit motivul vizitei. Câțiva colegi făceau pe interesații, dar mai mult din complezență și bun simț, de care la acea oră, mărturisesc, nu eram capabil. Pentru ca penibilul să fie suprem, mi-am luat caserola și m-am mutat la alt birou. Vorbește, coane, eu bag pe sub nas în continuare!

Abia atunci am ridicat ochii din puiul fript și am cercetat-o cu privirea. Tânără, adolescentă, cel mult 17 ani. Cârlionții obraznici contrastau cu chipul angelic. Știu, e un clișeu. N-a scos o vorbă, dar a zâmbit dumnezeiește. Asta m-a determinat să las mâncarea și să înțeleg despre ce e vorba. Nu știam cine e fata, dar știam cine e liderul grupului.

Abia pe seară, după ce mi-am terminat treaba, i-am aflat numele: Maruca Băiașu, actriță. Tânără actriță, poate mare speranță a cinematografiei românești. A jucat un rol de lungmetraj la viața ei (dar e abia la început), Melania din Scurtcircuit (2017), pelicula lui Cătălin Saizescu. Maruca venise cu gașca în redacția noastră să ne spună o poveste. Nu povestea filmului, pe aia o știam, ci una din viața de zi cu zi.

Maruca Băiașu joacă rolul Melaniei în Scurtcircuit (2017)

E vorba despre niște copii. De regulă născuți prematur. Care au nevoie de o șansă la viață. Pentru ei, șansa se traduce în aparatură medicală de ultimă generație, niște incubatoare, mai precis. Căci asta e casa prematurilor până ajung să recupereze decalajul dintre ei și cei născuți la termen. N-au venit ca să ne ceară bani, deși ar fi foarte buni având în vedere circumstanțele.

În schimb ne-au rugat să mergem la film. Să mergem să vedem Scurtcircuit, o peliculă inspirată din fapte reale. Tot profitul rezultat din vânzarea biletelor va fi donat pentru achiziționarea de incubatoare. Aparatura va ajunge în spitalele din toată țara, pentru a da șansă la viață unui număr cât mai mare de copii.

I-am dat cu flit acestei fete care vorbește, în filmul ei, despre speranță, încredere și iubire. Mă simt ca un bou. Dar, poate îmi spăl păcatele lansându-vă invitația sinceră să nu fiți ca mine. Mergeți să vedeți acest film! Veți da speranță unor familii care, poate, au pierdut-o.

Trailerul filmului Scurtcircuit:

Citește și:

Cum să-ți crești inteligent afacerea folosind Facebook și Google

Când ești deprimat ascultă ce cred acești copii despre ce contează în viață

Be the first to comment on "I-am dat cu flit acestei tipe superbe și-mi pare rău de mor (Scurtcircuit)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.