Cum poți încheia un contract de telefonie, internet sau TV prin telefon

Credit foto: freestocks.org/Pexels.com

Share This:

Românii pot încheia contracte de telefonie, internet sau televiziune de la distanță, iar acest lucru e încurajat într-o perioadă precum cea în care ne aflăm. Un contract de telefonie, internet sau TV se poate încheia și prin intermediul unui apel telefonic. Iată care sunt condițiile!

Contractele de servicii telecom și internet realizate la distanță au intrat în vizorul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Instituția a primit mai multe sesizări de la utilizatori, potrivit cărora furnizorii de servicii nu au respectat procedura legală. În 2020 au fost realizate 29 de controale, soldate cu amenzi de 480.000 de lei.

Cum se încheie un contract de telefonie/internet/TV prin telefon

Pasul 1: În cadrul convorbirii telefonice, furnizorul are obligația de a oferi inițial o serie de informații minime cu privire la ofertă:

  • identitatea furnizorului;
  • principalele caracteristici ale serviciilor și produselor care urmează să fie contractate;
  • prețul total al serviciilor și produselor: valoarea planului tarifar; beneficiile incluse și valabilitatea acestora. Extraopțiunile ce urmează să fie activate și valoarea acestora, tarifele aplicate după consumul resurselor incluse. Costurile de transport pentru primirea și eventual returnarea produsului, dacă este cazul;
  • condițiile, termenele și procedura de exercitare a dreptului de retragere, precum și informații referitoare la formularul de retragere;
  • durata contractului, condițiile de încetare și penalitățile aplicabile, dacă este cazul.

Pasul 2: După prezentarea telefonică a ofertei, furnizorul trebuie să transmită utilizatorului toate informațiile referitoare la aceasta pe un suport durabil (hârtie, e-mail, fax).

Pasul 3: Dacă este de acord cu oferta primită, utilizatorul trebuie să transmită consimțământul pentru aceasta. Acest lucru se poate face prin semnarea olografă a ofertei și returnarea acesteia către furnizor (dacă o primește pe hârtie). Consimțământul poate fi confirmat furnizorului și pe un suport durabil (e-mail, fax).

Citește și: Perioada minimă contractuală – cum eviți clauzele abuzive din contractele de telefonie și TV

BINE DE ȘTIUT! Doar acceptarea telefonică de către utilizator a ofertei prezentate inițial de furnizor nu presupune încheierea unui contract la distanță. Contractul se consideră încheiat la data la care a fost semnată oferta sau la care a fost transmis consimțământul scris, pe suport durabil, către furnizor.

Cum te retragi dintr-un contract de telefonie/internet/TV (pagina următoare)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.